Kranjčani še naprej brez zmage

Thumbnail PreviewKranj, 20. februarja. Triglavani se očitno ne morejo izkopati iz rezultatske krize, saj so izgubili še peto tekmo v modri skupini, tokrat proti Ekipi Marchiol Vodi z 0:3 (-23, -19, -21). Če štejemo še zadnji krog rednega dela 1. DOL, je to že šesti zaporedni poraz odbojkarjev Astec Triglava. Tokrat so razočarali tudi z igro, saj so nekaj svojega znanja in borbenosti pokazali le v prvem nizu in potem v zadnjem nizu, ko so priložnost dobili igralci s klopi.

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk, Ambrožič 1, Bilandžić 5, Planinc 6, Antonić 1, Rop 8, Bežek 4, Potočnik 7, Štembergar Zupan 20, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Ekipa Marchiol Vodi: Gjorgjevski 4, Grut 9, Koncilija, B. Krivec, Basaneže 12, Orel , Bregant, Čabarkapa 8, Vidič(L), Pepić 15, L. Krivec 1, Sirk(L). Trener: Mijo Vuković

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Gostujoči odbojkarji so tekmo začeli z Basanežejem (v sredo si je poškodoval gleženj), a brez Boštjana Krivca ki očitno še čuti posledice pretres s tekme z Mladostjo iz Zagreba. Pri domačih je na klopi ostal Čulibrk, ki še vedno čuti posledic poškodbe. Basaneže je takoj na začetku tekme naredil dva bloka, kar pa domačih ni zmedlo, saj so izid hitro izenačili. Po odličnem servisu Planinca so Kranjčani vodili za 2 točki (5:3). Marchiol je z blokom Gruta izid poravnal na 6. točki, a le za hip, saj so pri prvem tehničnem odmoru Triglavani spet vodili z 8:6. Sledilo je obdobje lepe igre na obeh straneh, kjer se je pri Kranjčanih izkazal Štembergar Zupan, gostje pa uspeli vodstvo domačih pri 12:12 izničiti, ko so uspeli ustaviti Planinca. Pa asu Pepića so si vodstvo dveh točk priboril Primorci. Na drugi tehnični odmor so šli gostje s prednostjo 13:16. Po asu Ropa za znižanje na 16:18, je prekinitev zahteval Vuković. Po prekinitvi so Kranjčani zaigrali preveč neodločno v napadu in dovolili gostom, da so prednost povečali na 17:21, nakar je odmor vzel Marko Brumen. Odmor je domačim pomagal, da so se zbrali in približali na točko zaostanka 20:21. Zanesljivi Pepić je gostom priboril prvo zaključno žogo 21:24, ki je gostje niso uspeli izkoristiti, še več, Miha Bežek je z asom domače približal na 23:24, nakar je sledila še druga prekinitev s strani Mija Vukovića. Gostje so po time-outu niz dobili 23:25.

Tudi drugi niz je s točko – tokrat v napadu začel Basaneže. Kranjčani so z lastnimi napakami poskrbeli, da so se gostje uspeli odlepiti na 3:6 in Brumen je takoj reagiral s pol minute odmora. Astec Triglav je do prvega tehničnega odmora uspel zaostanek znižati na 2 točki, kaj več pa ne, saj je Luka Krivec lepo razigraval gostujoče napadalce. Po odmoru so prav na ta račun prišli do vodstva 7:11 in Brumen je bil prisiljen v drugi odmor za svojo ekipo. Po prekinitvi so gostje ušli na 8:14. Razlika 6 točk v korist gostov je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Kanček upanja za domače je zbudil Štembergar Zupan, saj je z dvema asoma približal domače na 14:17. Vuković je serijo prekinil s pol minute odmora. Prekinitev je zalegla, saj so gostje spet ušli na varnih 5 točk prednosti – 15:20, kar je tudi odločilo 2. niz, ki so ga dobili Primorci z 19:25.

Tretji niz je Brumen začel z Ambrožičem in Bežkom namesto Antoniča in Planinca. Začetek niza je bil izenačen vse do 5. točke, nato pa je Pepić z neubranljivimi servisi popeljal Marchiol do prednosti 5:8. Kranjčani se niso predali in so izid znižali na 7:8, a so gostje spet izkoristili nekaj nezbranosti v domačih vrstah in ušli na 8:12. Gostje so z dobrim blokom in učinkovitim protinapadom zanesljivo prednost obdržali tudi do drugega tehničnega odmora (11:16). Tudi tretji niz in s tem tekmo so brez težav pripeljali do konca in tako osvojili pomembne 3 točke v boju za vrh v modri skupini.