Astec Triglav – Galex Mir

GALEX_splet_mala

Kranj, 25. februarja. V soboto, 27.2.2010, bo odigran že 6. krog modre skupine lige Radenska Classic, v katerem bodo Kranjčani spet igrali pred domačimi gledalci. V goste jim prihaja ekipa iz Galex Mir iz Murske Sobote. Astec Triglav v tem delu tekmovanja še ni okusil zmage, zato se igralci še posebej zavzeto pripravljajo na to srečanje, ki bi lahko bilo prelomno po seriji porazov. Nasprotnik je sicer vreden spoštovanja, ampak Kranjčani so ga v tej sezoni že dvakrat premagali, v zadnji tekmi v 1.krogu modre skupine pa so proti zelo razpoloženim Prekmurcem doživeli poraz s 3:1. Tekmo v ŠD Planina, ki bo kot ponavadi ob 18. uri, bosta sodila Stegnar in Jovanovič.

Gostujoča ekipa Galex Mir je trenutno na 4. mestu v modri skupini, po polovici tekmovanja pa so osvojili 8 točk in imajo še neodigrano tekmo  proti ACH Volleyu. Po izjemnem uspehu, ko so se uvrstili v finale Pokala Slovenije, še naprej igrajo v zelo solidni formi in bodo nedvomno trd nasprotnik za kranjske odbojkarje. Ekipa iz Murske Sobote je precej bolj izkušena kot Astec Triglav, pomanjkljivost ekipe trenerja Dejana Fujsa pa je precej krajša rezervna klop kot jo ima na razpolago njegov kranjski kolega Marko Brumen.

Triglavani so v tem tednu nekoliko napolnili že kar malce izpraznjene “baterije”. Na zadnji tekmi proti Marchiolu se je videlo, da ekipi primanjkuje svežine pa tudi zbranost ni bila ravno na potrebni višini, saj so igralci naredili ogromno lastnih napak, kar si proti takšnemu nasprotniku kot je Marchiol seveda ne gre privoščiiti. Z manj napakami in malo bolj odločnim in motiviranim pristopom bi bil pozitiven izid proti Sobočanom lahko dosegljiv. Pri Astec Triglavu tudi tokrat ne bo igral Matej Čulibrk, ki še čuti posledice poškodbe. Rezultat tekme in statistične podatke boste kot ponavadi lahko spremljali v živo na naši spletni strani.

Kdor bo tekmo zamudil, pa si lahko ogleda sobotne goste iz Murske Sobote v oddaji Prvi tempo v torek, 2.3.2010, ob 18. uri na Šport TV – drugi program (www.sport-tv.si).