Mladi Kranjčani zamudili priložnost za zmago proti vodilni ekipi lige

 

3DOL_450x300Kranj, 27. februar 2010. Podmladek Astec Triglava je izgubil tekmo proti vodilni ekipi 3. DOL -zahod Ekipi Marchiol II z rezultatom 0:3 (-26, -14, -23). Z izjemo 2. niza, so bili Triglavani povsem enakovredni, če ne celo boljši tekmec, saj so v obeh nizih večino časa vodili, v končnicah pa je vseeno prišla do izraza izkušenost primorske ekipe.

ŠD Planina; Gledalcev 42. Sodnika: Habjan, Slavec

Astec Triglav: Kos 7, Žibert, Kalan 11, Klemenčič (C), Ambrožič, Zadražnik, Đurić, Markun, Krivec -L, Vodišek -L, Hafner 12, Mrak 2, Rezar 8; Trener: Matej Maček.

Ekipa Marchiol II: Oberdank, Markič, Vidmar, Buljič, Karnel (C), Pegan, Rijavec -L, Kavčič.

V Kranj je gostujoča ekipa, ki je trenutno še brez poraza na vrhu tretjeligaške razpredelnice, prispela brez korektorja Furlana, Kranjčani pa so nastopili brez treh igralcev prve postave (Klemenčič, Škarabot, Arnež).

Dogajanje v prvem nizu je nakazovalo na izenačeno tekmo, kar se je dejansko tudi zgodilo. Kranjčani so vseskozi vodili z eno ali dvema točkama prednosti. Gostje so jih ujeli pri 16:16 in nato povedli. V končnici je bil rezultat nekajkrat poravnan, obe ekipi pa sta imeli zaključni žogi, zadnjo so izkoristili Primorci, ki so se veselili zmage v tem delu igre.

V drugem nizu je sledil nerazumljiv padec v igri domače ekipe, kar so gostje izkoristili in naredili delni rezultat 7:0. Domačim se je po nekaj menjavah igralcev uspelo pobrati, vendar so gostje iz Prvačine gladko dobili 2. niz.

Tretji niz je bila repriza prvega, saj so igralci Astec Triglava II tudi v tem delu imeli rahlo prednost, ki je na koncu vodila do napete končice, v kateri pa so bili bolj zbrani, imeli pa so tudi več sreče, gostje, ki so se tako veselili že 12. zmage v prvenstvu. Kranjčani pa lahko samo obžalujejo zamujeno priložnost za zmago proti prvouvrščeni ekipi.

STATISTIKA:

ekipa

        as       

     blok       

neizsiljene napake

Astec Triglav II

2

5

27

Ekipa Marchiol II

1

9

16

Kranjčani v naslednjem krogu v ŠD Planina pričakujejo igralce Calcit Volleyball-a II, s katerimi so po slabi predstavi v Stranjah, gladko izgubili tekmo v 1. delu prvenstva.