Tudi v šestem poizkusu brez točk

Thumbnail PreviewKranj, 27. februarja. Tudi po šestem krogu v modri skupini lige Radenska Classic je Astec Triglav še vedno pri dveh točkah, ki jih je prinesel iz rednega dela. Astec Triglav je izgubil z 1:3 (21, -25, -11, -25) proti ekipi Galex Mir. Sicer zelo izenačeno tekmo so sebi v prid izkoristili gostje iz Murske Sobote in Kranjčane premagali še drugič v letu 2010. V modri skupini tako ni prišlo do bistvenih sprememb, edino skupina treh ekip, ki se borijo za 2. mesto, je tudi po točkah vse bolj izenačena.

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk , Ambrožič, Bilandžić 7, Planinc 20, Antonić 1, Rop 13, Bežek 2, Potočnik 6, Štembergar Zupan 7, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Galex Mir: Ajlec, Horvat 21, Kerec, Žitnik 2, Marič 6, Pavič 11, Flisar 10, Novak, Tot 18, Hrastovec (L).

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Picture Preview

Začetek prvega niza je bil zelo izenačen, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu za točko, Kranjčani so sicer imeli pobudo, ampak vodstvo ob prvem tehničnem odmoru je vseeno pripadlo gostom. Domača ekipa je bila malce slabša v napadalnih akcijah, medtem ko sta pri gostih zanesljivo zaključevala Tomaž Horvat in Andrej Tot. Po odmoru so gostje po nekaj nesporazumih v domači obrambi prišli do vodstva dveh točk, ki pa so ga domači preko Planinca hitro izničili. Gostje so ob drugem tehničnem odmoru spet prišli do prednosti dveh točk in to ponovno na račun napak v obrambi Kranjčanov. Po odmoru je sledila ofenziva domačih – Potočnik je v bloku priboril dve točki zapored, tako da se je pri izidu 17:17 spet začelo vse znova. Astec Triglav je prišel prvič na tekmi do prednosti 2 točk po bloku Andreju Totu – 20:18. V končnici se je Brumnu še izšla menjava z Miho Bežkom na servisu, saj so vodstvo povišali na 3 točke. Gostje so 23:20 poizkušali s pol minute odmora obrniti potek tekme. Dvakrat je uspešno napadel Pavič, toda domači so prek Ropa prišli do prve zaključne žoge v nizu – 24:21, ki jo je z blokom Totu izkoristil Antonić.

V drugem nizu so Triglavani začeli izjemno poletno in borbeno ter si priigrali vodstvo s 4:1 in gostje so ta nalet hoteli prekinili s pol minute odmora, a neuspešno, saj ofenziva domačih ni pojenjala, saj so takoj dosegli še tri zaporedne točke za 7:1. Nato so se Prekmurci zbrali in izid po zaslugi dobrih začetnih udarcev Tomaža Horvata prednost Kranjčanov znižali na 7:4. Tokrat je reagiral Brumen in vzel pol minute odmora še pred tehničnim odmorom, ki se je začel z vodstvom domačih 8:4. Po odmoru so domači malce popustili in dopustili gostom izenačenje pri 9. točki. Sledilo je še nekaj napak v napadu pri Kranjčanih in gostje so prišli do vodstva 10:11. Brumen je vzel še druge pol minute odmora, kar se je obrestovalo, saj so naslednje 3 točke osvojili Kranjčani in prisilili goste v druge pol minute oddiha. Gostom se ta prekinitev ni posrečila, saj so Triglavani pobegnili še za točko (14:11). Flisar je z dobrim začetnim udarcem izid izenačil pri 15, na drugi tehnični odmor pa so kljub temu s prednostjo točke odšli domači odbojkarji.  Z dvema zaporednima blokoma je domače spet »odlepil« Štembergar Zupan, a so gostje vrnili z enako mero, spet ujeli priključek in izid poravnali na 19.  V končnico sta ekipi prišli poravnani. Domači so sicer imeli rahlo pobudo in si tudi priborili prvo zaključno žogo pri 24:23, a Galex ni popuščal. Prek začetnega udarca Horvata so gostje prišli do prednosti 24:25.Tudi Sobočani niso izkoristili svoje prve zaključne žoge, so pa zato drugo in izid poravnali na 1:1.

V začetku tretjega niza so hitro povedli gostje z 0:3 in Brumen je že zelo zgodaj vzel svoj prvi odmor. Po odmoru so še vedno bolje igrali gostje in vodili že 0:7. Sedem točk prednosti za goste je bilo tudi ob prvem tehničnem odmoru. Domači so po odmoru nadaljevali v enakem slogu, gostom je uspevalo vse, pri 3:13 je Brumen vzel drugi odmor, vendar spremembe na igrišču tudi to ni prineslo. Brumen je pri 4:14 poizkusil še z dvojno menjavo, da bi vendarle vrnil domačo ekipo v igro. Kranjčani so nato le nekoliko ustavili goste in odšli na drugi tehnični odmor pri 6:16. Gostujoči blok je še naprej dobro funkcioniral in gostje so vodstvo še povišali – neverjetnih 7:20 je kazal semafor. Kranjčani so lahko samo še poizkušali dvigniti kakovost igre za nadaljevanje v četrtem nizu.

Četrti niz je bil na začetku spet izenačen, saj si do prvega tehičnega odmora nobena od ekip ni priigrala višje prednosti. Rahla pobuda je bila sicer na strani domače ekipe, ki si je opomogla po šoku v tretjem nizu. Gostje so še naprej igrali čvrsto, uspeli so ustaviti Planinca in si tako priborili malenkostno prednost 11:12, a so Triglavani z blokom Flisarju najprej obrnili izid nato pa z dobrim servisom Bežka še povečali vodstvo na 14:12. Prekmurci so takoj zahtevali pol minute odmora in ustavili mini serijo domačih. Do drugega tehničnega odmora je ostalo pri prednosti Triglava za dve točki. Trdoživi gostje so tudi z nekaj sreče izid pri 16 spet poravnali, z dobrim blokom pa prišli do vodstva 18:19. Pol minute odmora je zdaj vzel Brumen. V končnici je bil izid podobno kot v drugem nizu poravnan pri 20, vendar so tokrat imeli pobudo oz. prednost gostje. Po bloku Bilandžiću so povedli z 21:23, Brumen pa je poskušal še z zadnjo prekinitvijo obrniti tok igre v korist domače ekipe. To mu je tudi uspelo, saj je domači kapetan izid poravnal na 23. Gostje so nato dvakrat prišli do zaključne žoge, v tretjem poizkusu pa jim je uspelo zmagati set in tudi tekmo.