Astec Triglav II še naprej odlično v Pokalu Slovenije

grb_za_clanke_novaKranj, 8. oktobra. Mladi odbojkarji Astec Triglava II so v 3. krogu Pokala Slovenije odigrali še eno odlično tekmo in s 3:1 (-25, 18, 23, 26) premagali drugoligaško moštvo Fužinar Metal iz  Raven na Koroškem. V 4. krogu se bodo čez dva tedna  v Kranju pomerili s prvoligašem Calcitom Kamnikom.

ŠD Planina Kranj; Gledalcev: 65; Sodnika: Klinar, Vratarič;

Astec Triglav II: Krivec – libero, Hafner 22, Kalan 3, Ambrožič 4, Mrak, Arnež 7, Klemenčič © 14, Kos 9, Đurić, Škarabot – libero, Žibert; Trener: Maček.

Fužinar Metal: Filipančič, Merkač, Mlinar, Prikeržnik M. -libero, Jež ©, Prikeržnik J.,Tomaž, Uršič, Magdič; Trener: Golob;

Podmladek Astec Triglava nadaljuje zmagovalni niz v pokalnem tekmovanju. Tokrat so Kranjčani premagali Ravenčane, ki bodo v letošnji odbojkarski sezoni nastopali v drugoligaški konkurenci.

V prvem nizu si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti, tako da smo pričakovali napeto končnico, v kateri so imeli domači igralci dve zaključni žogi za niz vendar jih niso izkoristili, Ravenčani svojo prvo pač.

Za drugi niz bi lahko rekli, da je bila do rezultata 11:11 repriza prvega, nato pa so Triglavani z dobrimi servisi novinca v ekipi Mraka in zelo dobro igro v obrambi in bloku, povedli s 15:11 in prednost praktično do konca le še povečali in niz zanesljivo dobili.

V tretjem in četrtem nizu so imeli Kranjčani vseskozi rahlo prednost, ki so jo zadržali do končnice niza, v kateri so si obakrat z lastnimi napakami zakomplicirali situacijo. Na srečo se je obakrat izteklo domačim v prid in tekma se je končala z uspešno obrambo Arneža in Hafnerjevim zaključkom v napadu.

Za današnjo predstavo in pristop si pohvale zaslužijo prav vsi igralci, oni na igrišči in oni izven njega.

V 4. krogu v pokalnem tekmovanju v Kranj prihaja 1. ekipa Calcita iz Kamnika. Tekma bo čez 14 dni v ŠD Planina Kranj.