Astec Triglav II na turnirju v Kranju na 2. mestu

rekr_turnir_Kranj_08032010Kranj, 7. marec 2010. Igralci Astec Triglav II so na rekreativnem turniju v Kranju zasedli odlično 2. mesto. Na turnirju je sodelovalo 6. ekip nekatere pa so bile skoraj v celoti sestavljene iz igralcev, ki so pred nekaj leti igrali tudi v 1. DOL.


ŠD Planina; Gledalcev: 100. Sodniki: Atanasov, Kern, Zupan…

Igralci Astec Triglava so na turnirju, povečini nastopili z igralci, ki v tekmovanju 3 DOL ne igrajo veliko, štirje igralci pa so bili iz kadetske ekipe. Turnirja so se udeležili z namenom boljše tekmovalne pripravljenosti omenjenih igralcev.

Postava Astec Triglava II: Đurić, Zadražnik, Kalan, Žibert, Rezar, Rus, Mrak, Lužovec, Turšič, Jovanov. Trener: Maček.

Rezultati:
V SKUPINI:
Kamnik : Astec Triglav II 0:2 (15:15, 15:13)
Astec Triglav II : Majaron 2:0 (15:11, 15:8)
POLFINALE:
Astec Triglav II : Zlate roke  2:0  (15:13, 15:14)
FINALE:
Kamnik : Astec Triglav II  2:1 (15:8, 14:15, 11:7)

Na turnirju se je igralo po prilagojenem sistemu na dva dobljena niza do 15. točke (brez razlike), 3. niz do 11. točke (brez razlike). Kranjčani so se že v tekmi v skupini pomerili s kasnejšimi zmagovalci iz Kamnika in tesno izgubili. Vendar je igra, ki so jo prikazali, obetala zelo veliko. Kljub temu so morali priznati premoč izkušenejšim gostom iz Kamnika. V drugi tekmi so Triglavani domala brez težav premagali ekipo Majarona (sestavljena iz igralcev Adergasa) in se s tem uvrstila v polfinale.

V polfinalu je mlade orle pričakala prvouvrščena ekipa iz druge predtekmovalne skupine, ekipa Zlatih rok. Ime že samo po sebi pove za kakšne igralce gre, saj so za to ekipo nastopali številni nekdanji prvoligaški igralci Astec Triglava in tudi Bleda (Sajovic, Grilc, Pivk, Belovič, Kesič, Unk, Ferjan). Mladi Triglavani so se svojim vzornikom zelo dobro upirali in ne samo to, z zelo malo storjenimi napakami in odlično igro v vseh odbojkarskih prvinah, so držali rezultatski stik z izkušenejšimi nasprotniki in jih v končnici obeh nizov tudi premagali. Končni rezultat je bil sicer zelo tesen 2:0 (15:13, 15:14), pa vendar so se zmage zasluženo veselili predstavniki mlajše generacije kranjskih odbojkarjev.

V finalni tekmi sta se pomerila znanca iz predtekmovalne skupine B. Ekipa Kamnika je precej lahko dobila prvi niz, zato pa drugega po napeti končnici izgubila. Tretji je zopet pripadal Kamničanom in tako tudi zmaga na turnirju. Mladi orli si tudi za prikazano v finalu zaslužijo vse pohvale in čestitke, še posebej oba najboljša med Kranjčani Rezar in Zadražnik s po sedmini doseženimi točkami.

Na koncu je sledila razglasitev rezultatov in podelitev sladkih nagrad in spominskih plaket. Za najboljše igralce na turnirju so bili izbrani:
Simon Jakič
Rok Rezar in
Aleš Hribar (MVP turnirja)