V derbiju 3. DOL Triglavani premagali sami sebe.

grb_za_clanke_novaKranj, 6. marec 2010. V tekmi 3 DOL zahod, so Kranjčani v domači dvorani proti vrstnikom iz Kamnika prikazali eno slabših odbojkarskih predstav in tako zabeležili 2. zaporedni poraz z rezultatom 1:3 (-20, 26, -25, -25).


ŠD Planina Kranj: Gledalcev 55, Sodnika: Kern, Slavec.

AstecTriglav II: Kos 18, Kalan, Klemenčič (C) 16, Ambrožič 1, Rus, Zadražnik 5, Mrak 1, Krivec -L, Žibert 2, Hafner 11, Rezar 11. Trener: Matej Maček

Calcit Volleyball 2: Klemenčič (C), Železnik, Kočevar, Kotnik, Ribič -L, Smrekar, Makovec. Trener: Hribar.

Tekma, ki bi Kranjčanom prinesla izboljšanje uvrstitve na prvenstveni lestvici se ni začela obetavno za domači tabor. Gostje iz Kamnika so zelo dobro igrali v obrambi in napadu, Triglavani pa so s kopičenjem neizsiljenih napak gostom omogočili miren zaključek prvega niza.

V drugem nizu so Kranjčani zopet zaostajali večji del niza. Šele pri rezultatu 22:24, ko je bil pri servisu Mrak, jim je uspel preobrat in v napeti končnici so ta del igre tudi dobili. V bloku in napadu je blestel Rezar.

Sledila sta dva niza z infarktno končnico. Oba sta se končala z rezultatom 27:25 v korist gostujoče ekipe. Igralci Triglava so v obeh končnicah imeli vsaj dve zaključni žogi, vendar so ji prelahko zapravili z napakami v napadu. Gostje so ponujeno seveda vzeli in se tako veselili že 2. zmage nad Kranjčani v letošnji sezoni.