Astec Triglav II poražen po 5 nizih.

grb_za_clanke_novaKranj, 23. januar 2010. V izenačeni tekmi  10. kroga 3 DOL – zahod, so se tokrat zmage s 3:2 veselili gostje iz Žirovnice, ki tako ostajajo tik pod vrhom lestvice. Igralci Triglava so se z osvojeno točko utrdili v ˝zgornjem domu˝ rapredelnice.


ŠD Planina Kranj, gledalcev 53, sodnika: Slavec, Klinar.

Astec Triglav II: Kos 1, Škarabot 20, Arnež 2, Kalan, Klemenčič (C) 13, Đurić 1, Markun, Krivec -L, Žibert, Hafner 16, Jurman, Vodišek -L, Rezar 9; Trener: Maček

National Žirovnica: Prešern, Urbančič, Rikanovič, Jenko, Tepina, Mežek (C), Hlede, Peljhan, Zorman, Beravs, Globočnik, Hribar -L; Trener: Silič

Po izenačenem začetku prvega niza so si gostje občutnejšo prednost priigrali po 2. TO, ko so Kranjčani naredili nekaj nepotrebnih napak (skupaj v nizu 12). Tudi sicer so gostje veliko manj grešili (4 napake v tem delu igre). Triglavani so imeli nekaj težav tudi s sprejemom začetnega udarca.

V 2. nizu so imeli vseskozi kar občutno prednost Triglavani, ki so niz tudi po zaslugi odličnega bloka (8. blokov za točko v nizu) in obrambe (Škarabot) brez težav dobili.

Potek tretjega niza je bil identičen prvemu, saj so si Žirovničani odločilno prednost zagotovili po 2. TO. Prednost so brez težav zadržali in niz zaključili z dobrim začetnim udarcem podajalca Beravsa,

Čeje bil potek tretjega niza podoben prvemu, pa sta si bila poteka 2. in 4. niza prav tako identična. V prednosti so bili tokrat domači igralci, ki so precej popravili realizacijo napada, kar je zadostovalo za izenačenje v nizih na 2:2.

V začetku 5. niza si nobena ekipa ni priigrala velike prednosti. Kazalo je na ogorčen boj za vsako točko. Po rezultatu 4:4 je sledila črna serija Triglavanov ki so 3. zaporednimi napakami gostom omogočili vodstvo, ki so ga do konca ne samo obdržali temveč tudi povečali. Zopet tudi na račun nepotrebnih napak domačih igralcev (predvsem pri izvajanju začetnega udarca), ki so se tako morali sprijazniti s tesnim porazom in  osvojeno samo eno prvenstveno točko.

Naslednjo soboto igralci Astec Triglava II gostujejo pri ekipi LOK Črnuče.