Prvi cilj sezone dosežen

Thumbnail PreviewKranj 23. januarja. Odbojkarji Astec Triglava so kljub porazu proti Ekipi Marchiol Vodi z 1:3 (-21, 20, -23, -18) končali prvi del tekmovanja v 1.DOL Radenska Classic na 3. mestu in tako dosegli enega od zastavljenih ciljev sezone. Z igro Triglavani v soboto niso razočarali svojih privržencev, saj so prvi in tretji niz izgubili zaradi nekaj manjše zbranosti v končnicah nizov, poleg tega pa tudi kranjski korektor ni imel ravno svojega dne, kar so Primorci, ki so precej bolj izkušena ekipa kot Astec Triglav, s pridom izkoriščali.

Športna dvorana Planina. 250 gledalcev. Sodnika: Seifried (Maribor),  Miklošič (Maribor).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 10, Ambrožič, Bilandžić 6, Planinc 13, Antonić 2, Rop 14, Bežek 3, Potočnik 1, Štembergar Zupan 9, Berčič 1. Trener: Marko Brumen.

Ekipa Marchiol Vodi: B. Krivec 2, Gjorgjevski 16, Grut 6, Koncilija, Basaneže 17, Orel, Bregant 1, Čabarkapa 7, L. Krivec, Pepić 17, Sirk(L). Trener: Mijo Vuković

STATISTIČNI PODATKI

Primorci so bolje začeli tekmo in Brumen je pri vodstvu gostov 1:4 vzel pol minute odmora. Po odmoru so domači vzpostavil ravnotežje in izid poravnali pri 5. točki, nato pa do prvega tehničnega odmora z dobro obrambo povedli za 2 točki. Po odmoru so gostje strnili obrambo in spet prišli do prednosti 2 točk in domači trener je vzel še drugi odmor. Po odmoru so domači napravil še nekaj napak v napadu in omogočili gostom pobeg na 3 točke, a kaj hitro so začeli grešiti tudi Primorci in pri 13:14 je vzel odmor Vuković. Domači napadalci niso prihajali do čistih udarcev, saj so gostje s čvrsto igro v bloku prišli do prednosti 3 točk pri izidu 14:17. Triglavani so prišli do izenačenja pri 17 točki. Končnica se je začela izenačeno, nato pa so domači naredili 2 napaki zapored in Prvačkovci so povedli 20:23, kar je odločilo prvi niz – gostje so ga dobili 21:25.

Picture PreviewOtvoritev drugega niza je pripadla Astec Triglavu, saj so z nekaj bloki povedli s 3:1. Gostje so se hitro zbrali in izid poravnali, nato pa po slabšem sprejemu začetnih udarcev Pepića povedli s 4:6. Astec Triglav je goste spet ujel in po odličnem serviranju Planinca prišel do vodstv 8:6 ob prvem tehničnem odmoru. Nekaj drobnih napak domačih in gostje so spet ujeli priključek pri 10. Triglav pa se tokrat ni dal, 2 asa je prispeval kapetan domačih Sašo Rop in pri 13:10 je trener gostov vzel prvi odmor. Po odmoru je as prispeval še Bilandžić in domači so prvič vodili za 4 točke – 15:11. Enako prednost so imeli domači tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po odmoru so gostje spet približali in pri 16:15 je Brumen vzel svoj prvi odmor v drugem nizu in domači so nalet gostov ustavili in izid spet povišali na 3 točke prednosti. Tudi v končnico so šli s prednostjo 2 točk domači. Za vodstvo 23:20 je blok prispeval Antonić, strateg gostov pa je vzel pol minute odmora. Po odmoru pa je še Čulibrk ustavil Basanežeja in domači so prišli do izenačenja na 1:1.

Tudi tretji niz se je začel z vodstvom domače ekipe s 3:1, kajti domači kapetan je dodal še dva asa v svojo statistiko. Gostje so prek Pepića izenačili na 4:4. Tesno je bilo tudi ob prvem tehničnem odmoru, saj so Triglavani vodili le za točko. Po odmoru so Primorci spet bolje zaigrali v bloku in po dolgem času prišli do vodstva 10:11. Nato je sledilo spet obdobje slabše kranjske igre, predvsem korektor Štembergar Zupan se nikakor ni uspel zbrati. Prvačkovci so prišli do prve občutnejše prednosti 3 točk, ki so jo držali tudi na 2. tehničnem odmoru. Triglavani do končnice niso več uspeli ujeti priključka, saj so Primorci igrali zelo dobro in držali prednost, domači pa so tudi nekaj slabše servirali. Brumen je poizkušal prekiniti ritem nasprotnika z dvema zaporednima odmoroma pri 21:23 in 21:24, kar mu je tudi uspelo, saj so domači prišli na zaostanek 23:24. Po odmoru Vukovića pa so se gostujoči odbojkarji zbrali in niz dobili s 23:25.

V četrtem nizu je Brumen dal priložnost igralcem s klopi, saj je bilo po vodstvu gostov že jasno, da Triglavani ne morejo več do 2. mesta, ki bi jim prineslo 4 točke v nadaljevanju prvenstva. Gostujoči odbojkarji so po nekaj slabši igri domače postave prišli do visokega vodstva 1:7 in sledil je odmor na zahtevo Marka Brumna. Po odmoru so Kranjčani nekako vzpostavili ravnotežje na igrišču in se uspeli gostom približati na 4 točke zaostanka (8:12). Tako prednost so imeli gostujoči odbojkarji tudi ob drugem tehničnem odmoru. Triglavani so poizkušali loviti priključek, vendar jim kaj več kot 3 točke zaostanka ni uspelo. Brumen je pri 15:19 za goste vzel še drugi odmor. Primorci so s čvrstim blokom ušli na 16:22 in niz je bil tako odločen, s tem pa tudi zmaga gostov z 1:3.