Astec Triglav proti ACH Volleyu osvojil niz

IMG_9689Kranj, 11. februarja. V ŠD dvorani Planina se je tokrat izšlo po željah domačih igralcev in navijačev, saj so Kranjčani v peti tekmi proti državnim prvakom sicer izgubili z 1:3 (-19, -12, 22, -21), a  tokrat le osvojili tako želeni niz kot tretja slovenska ekipa, ki ji je to uspelo v tej sezoni. Zmaji so sicer pokazali, da so kvalitetnejša ekipa, ki se ni zastonj uvrstila v polfinale evropskega Pokala CEV, a tudi Triglavani so dokazali, da če igrajo maksimalno zbrano in organizirano, lahko dajo misliti tudi tako renomiranemu nasprotniku kot je ACH Volley, ki je že kar obupaval nad nastopanjem v državnem prvenstvu.

Ritem tekmovanja v modri skupini se bo zdaj stopnjeval, saj bodo do 10. marca, ko bo na sporedu zadnji krog, tekme na sporedu vsako sredo in soboto. Kranjčane tako že v sredo čaka gostovanje v Kanalu proti nasprotniku, ki ga tudi letos še niso premagali. Torej še ena tradicija, ki bi se lahko spremenila.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Gregor Novak(Dvor), Ljubo Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 5, Pokeršnik 18, Hafner, Jan, Rop 9, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 15, Perhaj 4, Rezar 6. Trener: dr. Tine Sattler

ACH Volley: Flajs 13, Komel 13, Šket, Klobučar 2, Vinčić, Kovačevič, Čebulj 20, Ropret 4, Fabjan(L), Rašić 12, Vidič, Simac 8. Trener: Igor Kolaković

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Prvo domačo tekmo v modri skupini so Triglavani začeli napadalno, odločeni, da bodo državnim prvakom enakovreden nasprotnik. V preveliki želji so prve tri začetne udarce zgrešili, s težavami na sprejemu pa še dodatno omogočili takojšnjo rahlo prednost nasprotniku, ki takšne prednosti nikakor ne sme dobiti. ACH volley se je tako laže razigral in pobegnil na 11:7. Po timeoutu se je večanje prednosti sicer ustavilo, vendar so gostje že igrali sproščeno, z udobno prednostjo. Tehnični odmor je prinesel rezultat 16:11  v korist ACH-ja. Po njem so se domačini ujezili in dosegli tri zaporedne točke, kasnejše kontroverzne sodniške odločitve pa so jih podžgale še bolj. Razigrani Štembergar Zupan je z napadi in blokom približal Triglav na 19:21, vendar so gostje ostali profesionalno zbrani in set osvojili s 25:19.

Rezultatsko je razlika prvega seta izgledala precejšnja, da pa ekipi loči le par napak, je pokazal tudi začetek drugega seta. Po istem vzorcu so Ljubljančani prišli do začetne prednosti s pritiskom na servisu in dvema napakama domačih. Po zaostanku z 4:8, pa je kranjska igra povsem razpadla. Kljub menjavam in odmorom do drugega tehničnega timeouta niso osvojili niti točke. Mladi obrazi so pri domačih vnesli nekaj svežine, vendar se je isto zgodilo tudi pri gostih, zato rezultatske razlike ni bilo. Čebulj in Klobučar sta rutinsko popeljala ACH volley do zmage v drugem setu s 25:12.

V tretjem setu gre očitno rado, saj so Triglavani prvič povedli. S konstantnim zaključevanjem in pritiskom na servisu so držali goste na minimalni razdalji. Videli smo nekaj napak ACH-ja in celo zmajevanje z glavo trenerja Kolakovića. Pri 15:12, po že tretjem neuspešnem sprejemu, je vzel tudi pol minute odmora. Komelu in Čebulju očitno ni potrebno dvakrat reči, saj sta takoj po odmoru poskrbela za izenačenje. Ekipi sta se izmenjevali v doseganju točk in odbojka se je v primerjavi z drugim setom izboljšala za cel kakovostni razred. Ljubljančani so z neverjetnimi potezami v zaščiti in obrambi pokazali, da žoga ni nikoli izgubljena, Sašo Rop pa, da dober as seže v deveto vas. Astec Triglav je v končnico vstopil s prednostjo 20:18. Povzdignjeni z mislijo na možnost osvojenega seta so domači zaigrali še bolje, izničili Čebuljev as in ohranili prednost. Za prvo zaključno žogo pri 24:22 je v igro vstopil mladi Žiga Lužovec in s točko na servisu dvignil dvorano na noge.

ACH Volley je kljub temu, da ni navajen igrati četrtega seta v državnem prvenstvu, le tega začeli zbrano in odločno. Izkoristili so vsak trenutek nasprotnikove nezbranosti in hitro prišli do vodstva petih točk. Po timeoutu so domači z blokom in Rezarjevim servisom uspeli zmanjšati zaostanek na 11:12. Proti aktualnim prvakom pa je potrebno kaj več, kot občasne serije točk. Kot bi mignil, so gostje zopet vodili s 17:13. Čeprav so Flajsa na sprejemu že dodobra načeli, bi Triglavani za znatno znižanje zaostanka potrebovali še potezo več. V končnico so gostje vstopili z dvema točkama prednosti, kar jim je zadostovalo za preprečenje večjega presenečenja. Četrti set so osvojili s 25:21.