Kadeti Asteca polovično uspešni v Ljubljani

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgLjubljana, 12.februar. V Ljubljani je potekal 4. turnir A lige za kadete na  katerem so se igralci Astec Triglava pomerili z ekipama Črnuče ACH in KEKOOprema Žužemberk. V prvi tekmi je kranjska ekipa premgala domačine iz Ljubljane, v drugi tekmi pa tesno izgubila proti ekipi Žužemberka.

V prvi tekma so se Kranjčani drugič v letošnji sezoni pomerili z ekipo iz Ljubljane in prvič zmagali z rezultatom 2:0. V prvem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do 20 točke, potem pa je kranjska ekipa v končnici z nekaj dobrimi servisi in dobro igro v obrambi dosegla 5 točk in osvojila prvi niz. V drugem nizu so Kranjčani popustili in z 6 neizsiljenimi napakami zapored dopustili domačinom vodstvo z 20:14, ki pa jim ni zadostovalo za zmago v drugem nizu. Zopet je v ospredju stopila igra v bloku in obrambi in Črnučani so ostali na 21 točki, ter izgubili prvo tekmo.

V drugi tekmi se je kranjska ekipa srečali z ekipo iz Žužemberka. Do sredine prvega niza je bila tekma izenačena, potem pa so sledile napake Triglavanov, ki so jih igralci Žužemberka izkoristili in osvojili prvi niz.
V drugem nizu je ekipa Astec Triglav strnila svoje vrste in nadigrale vrstnike iz Žužemberka.
Tretji odločilni niz so Kranjčani nadaljevali z odlično igro in povedli 8:5, kar pa ni zadostovalo za končno zmago,saj so v ospredje stopile napake pri napadalnem udarcu in servisu, ter s tem omogočili gostom iz dolenjske prvo zmago na turnirju.
Nasledji kadetski turnir se bo odigral 11.3. v Logatcu.

Astec Triglav: KOk Matej, Mali, Kok Mario, Vene, Berce, Kok Aleš, Čebašek, KOs, Vozlič, Treven. Trener: Centa

Črnuče ACH I : Astec Triglav 0:2 (21:25, 21:25)

Astec Triglav : KEKOOprema Žužemberk 1:2 (19:25, 25:17, 11:15)