Astec Triglav v sredo gostuje v Kamniku

clani_pred_srajcko_450x300Kranj, 23. novembra. V drugi tekmi četrtfinalnega obračuna v Pokalu Slovenije bodo v sredo, 25.11.2009, ob 17:45 odbojkarji Astec Triglava spet stali nasproti vrsti Calcit Kamnika, tokrat v kamniški športni dvorani. Kamničani se že pripravljajo na “zgodovinsko” slavje, vendar kranjski odbojkarji še niso vrgli puške v koruzo.

 

Glede na to, v kakšni formi sta trenutno obe ekipi, je razmišljanje o uvrstitvi v polfinale bolj “misija nemogoče” kot kaj drugega. Vendar je prav pri sosedskih derbijih vedno tudi čustveni naboj močan faktor, ki lahko v precejšnji meri odloča. Prejšnji torek je bil ta prav gotovo na strani gostov iz Kamnika, tokrat bo situacija precej drugačna in bodo oni tisti, ki bodo morali obraniti svojo pozicijo favorizirane ekipe in prenesti pritiske in pričakovanja javnosti. To je težje kot pa napadati neosvojeno trdnjavo. 

Za Kranjčane je prva tekma te sezone v ligi Radenska Classic proti Calcitu lahko motiv in vir za ideje, kako premagati nasprotnika. Čeprav nekateri govorijo o srečni zmagi Astec Triglava, je potrebno včasih pogledati tudi statistične podatke, kjer so Triglavani bolje servirali, sprejemali in napravili manj napak.

Dogajanje na igrišču v Športni dvorani Kamnik boste lahko tudi tokrat spremljali preko rezultata v živo, ki ga v slovenski odbojki izvaja samo še ACH Volley. Na našem spletnem portalu je bila v teh dneh ravno 3. obletnica prve izvedbe (prvič v slovenski odbojki je bilo spremljanje rezultata v živo 15.11.2006 na tekmi Astec Triglava proti Fužinar Metalu) te drugače silno enostavne ampak efektne funkcije.