Prva naprava za trening odbojkarskih prvin v Sloveniji

grb_za_clanke_novaKranj, 25. novembra. Odbojkarski klub Triglav je bogatejši za vrhunsko napravo za trening odbojkarskih prvin, ki je prva te vrste v Sloveniji in je ta način precej povečal kvaliteto in možnosti treninga v vseh selekcijah in kategorijah.  Hvala vsem donatorjem, ki ste omogočili nabavo in s tem ogromno prispevali k možnostim za napredek vseh odbojkarjev – od najmlajših selekcij pa do prve ekipe Astec Triglava. Uradna predstavitev naprave bo 2.12.2009 na tekmi evropskega pokala GM Capital Challenge Cup.

Naprava se uporablja za trening sprejema začetnega udarca, napadalnega udarca, podajo in tudi za simulacijo igralnih situacij z izmetom žoge ipd. Možno je enostavno regulirati hitrost (do 130 km/h), smer, in vrsto začetnega udarca (rotacija, float oz. plavajoči), uporaben je za trening sprejema napadalnega udarca z druge strani mreže (simulacija tekme), ali pa za vadbo sprejema udarca na isti strani mreže. Z natančnim pozicioniranjem smeri in dometa, pa se lahko simulira tudi podaja za trening napadalcev ali pa različne igralne situacije v postavitvah celotne šestorke na igrišču.

Vrhunske izdelke te vrste imajo tudi že naši sosedje v Italiji in Avstriji, praktično vse odbojkarske federacije na svetu, ki kaj pomenijo v odbojki in velika večina šolskih ustanov in institucij v Severni Ameriki.

Odbojkarski klub Triglav tako še naprej ostaja zvest svoji strategiji in načrtom, da bo skušal biti in ostati med vodilnimi v državi tako po tekmovalno-strokovni plati kot tudi po omogočanju napredka v vseh selekcijah Odbojkarske šole Triglav. Nova pridobitev bo seveda tudi eden od kamenčkov v mozaiku za doseganje teh ciljev.