Astec Triglav z zmago na peto mesto

Thumbnail PreviewKranj, 13. marca. Odbojkarji Astec Triglava so prekinili črno serijo porazov in so z zmago 3:0 (17, 19, 25) proti Calcit Volleyballu prišli na 5. mesto v modri skupini lige Radenska Classic. Triglavani so zaigrali odlično, morda malce popustili le v tretjem nizu, na koncu pa zasluženo z najvišjim izidom premagali neposrednega tekmeca iz Kamnika. S tem ni še prav nič odločenega, kar se tiče končnice, saj odhajajo kranjski odbojkarji na dve zaporedni gostovanji na Primorsko, kjer bo seveda vsaka točka dobrodošla za zadržanje uvrstitve. Seveda tudi Kamnik ni mnogo na boljšem, saj jim v goste prihaja Salonit Anhovo, ki tudi nujno potrebuje točke, če želi na drugo mesto pred začetkom končnice.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Melavc (Šempeter).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk , Ambrožič, Bilandžić 11, Planinc 13, Antonić 3, Rop 11, Bežek , Potočnik 5, Štembergar Zupan 10, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Calcit Volleball: Ribič, Hribar (L), Sušec 4, Šmitran 6, Drobnič , Polančec(L), Ropret, Novljan 4, Zupanc 12, Bogožalec 4, Djordjevič 16. Trener: Bogdan Kotnik.

stat_Calcit_modra_9_krog

Po izenačenem začetku so gostje prek Djordjeviča prišli do prednosti 3:5. Domači so prednost hitro izničili in na servis Antonića prišli do prvega vodstva s 6:5. Antonić je še naprej povzročal težave kamniškim sprejemalcem in Triglavani so z uspešnimi protinapadi dobili prvi tehnični odmor z 8:5. Po dvojni menjavi pri gostih, so Kamničani uspeli vzpostaviti ravnotežje in izid tudi znižali na 10:8. Ko so Kamničani prišli na točko zaostanka (10:9), pa je domači strateg Brumen vzel pol minute odmora. To je Kranjčanom pomagalo, saj so spet prišli do prednosti treh točk. Kamničani so po nekaj napakah spet zaostajali za 4 točke, domači pa so ob glasnem spodbujanju domače publike vodstvo z odlično igro še povečali na 16:10. Ob dobrem začetnem udarcu Štembergar Zupana, so Kranjčani še naprej pridno nabirali točke v protinapadih in Kotniku ni preostalo drugega kot da vzame pol minute odmora pri izidu 17:10. Kranjčani so bili še naprej uspešnejši od gostov v bloku ter si priigrali že prednost 9 točk (22:13), gostje so pa tudi kar precej grešili na začetnem udarcu, tako da izida niso uspeli znižati. Ko je prišel na servis Djordjević, pa so le znižali izid na 6 točk zaostanka, kar pa je bilo v tem nizu tudi vse.

Podobno kot v prvem nizu, se je tudi drugi začel izenačeno. Gostje so se po visoko izgubljenem prvem nizu uspeli zbrati, čeprav so še vedno precej grešili na začetnem udarcu. Podobno kot v prvem nizu so  tudi tokrat domači pri 5:5 pobegnili na 8:5 ob prvem tehničnem odmoru. Pri 9:5 je Kotnik vzel svoj prvi odmor v tem nizu, saj so Kamničani spet slabo sprejemali začetne udarce Antonića. Svoje je v napadu dodal še Andrej Štembergar Zupan, ki je z nekaj zaporednimi točkami domače pripeljal do vodstva 12:6. Nekaj napak pri domačih je prineslo znižanje izida na 12:9, na kar je Brumen takoj reagiral s pol minute odmora. Nato se je v napadu razigral Sašo Rop in ustavil ofenzivo Calcita in domači so šli na drugi tehnični odmor s prednostjo 4 točk. Po odmoru so Kamničani spet pritisnili in znižali prednost domačih na 16:14. V napadu je bil uspešen Matjaž Sušec, ki je v tem nizu zamenjal Bogožalca. Pri domači ekipi pa je spet stopil na sceno razpoloženi Štembergar Zupan in Kranjčani so spet vodili za 4 točke. Pri 18:14 je drugi odmor vzel Kotnik. Astec Triglav je v končnico prišel s prednostjo 5 točk – 21:16. Prednost je bila dovolj visoka za miren zaključek niza in Kranjčani so vodili z 2:0.

Začetek tretjega niza je pripadel gostom, ki so povedli z 1:3, nato pa je izid z dvema točkama poravnal Simon Bilandžić. Izenačeno je bilo vse do prvega tehničnega odmora, ki so ga dobili Kranjčani z 8:7. Triglavani so bili nekoliko uspešnejši pri začetnih udarcih in si priigrali prednost dveh točk (11:9). Kamničani so popravili tudi blok in izid pri 11 ponovno poravnali. Drugi tehnični odmor so s točko prednostjo dobili gostujoči odbojkarji, saj Kranjčani v nasprotju z njimi niso bili tako uspešni v bloku, tako da so Kamničani z lahkoto držali rahlo pobudo. Pri kranjski ekipi je v teh trenutkih odlično napadal Bilandžić, a obramba ni mogla priigrati prednosti za domače. So pa zato Kamničani začeli grešiti v napadu in pri 19:18 za domače je odmor vzel Bogdan Kotnik, ki so po odmoru dosegli dve zaporedni točki in spet prišli do vodstva 19:20. Vse je kazalo na izenačeno končnico. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Pri vodstvu gostov z 22:23 je malce oddiha za svojo ekipo vzel Marko Brumen. Odmor ni pomagal, saj so gostje prišli do prve zaključne žoge v tem nizu, ki pa je niso izkoristili, še več, domači so z blokom uspeli izenačiti izid na 24. Po napaki Drobniča so do vodstva prišli domači, ki ga niso več izpustili iz rok in dobili niz s 27:25.