Blejci prevelik zalogaj za Astec Triglav

grb_za_clanke_novaKranj, 3. februarja. V tekmi 2. kroga modre skupine lige Radenska Classic je moštvo ACH Volley v dvorani SGŠ v Radovljici premagalo goste iz Kranja s 3:0 (14, 19, 19). Kranjčani so bili tokrat v vseh 3 nizih v podrejenem položaju in zmage nasprotnika niso ogrozili niti za hip. Blejci so z natančnimi in zanesljivimi servisi ter z igro, v kateri so si privoščili zelo malo napak v primerjavi z gosti, zanesljivo slavili.

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 150, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Hrovat (Begunje).

ACH Volley: Flajs 7, Pajenk 9, Šket 2, Kamnik 9, Venno 14, Vinčič 3, Petković, Gato, Fabjan (L), Jakopin 10, Vidič. Trener: Hoag.

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 6, Ambrožič , Bilandžić 5, Planinc 8, Antonić 1, Rop 9, Bežek 1, Potočnik, Štemberger Zupan 6, Berčič. Trener: Brumen.

Po začetnem izenačenju na 3:3 so gostitelji z močnimi servisi Triglavane oddaljili od mreže in na prvem tehničnem odmoru že imeli štiri točke prednosti (8:4). Razpoloženi Oliver Venno v napadu in odličen Matevž Kamnik v bloku sta gostom še bolj otežila delo, tako da je bilo ob drugem tehničnem odmoru že 16:8. Take prednosti pa najbrž ne bi zapravila slabša ekipa, kot je ACH Volley.

Z močnimi servisi Vida Jakopina in bloki Venna so gostitelji tudi v drugem nizu prevzeli pobudo in ob prvem tehničnem odmoru so že vodili z 8:1. S servisi Simona Balandžića so gostje ujeli priključek, pri rezultatu 9:7 je trener Blejcev Glenn Hoag igralce poklical k sebi ter jih dodobra oštel. Rezultat tega je bil viden takoj, saj so prvaki spet ušli in niz zanesljivo pripeljali do konca.

Podoben je bil tudi zadnji niz. Začetno zanesljivo vodstvo Blejcev, nato nekaj zmanjšanj prednosti, a na koncu zanesljiva zmaga favoritov.

(delno povzeto po STA)