Mladi Triglavani osvojili nov komplet točk

grb_za_clanke_novaKranj, 6. februar 2010. Kranjski podmladek je bil tudi drugič v tej sezoni boljši od vrstnikov iz Logatca, od katerih so bili tako danes v Kranju kot tudi jeseni v Logatcu boljši s 3:1 (19, 26, -22, 19). Obe ekipi sta nastopili v spremenjenih postavah, kar pa ni vplivalo na poteka srečanja. Triglavani ostajajo v stiku z najboljšimi v 3 DOL – zahod.


Športna dvorana Planina Kranj. Gledalcev: 40. Sodnika: Kavčič, Kaltenekar.

Astec Triglav II: Kos 16, Arnež 1, Kalan 10, Klemenčič (C) 11, Zadražnik 2, Đurić 3, Markun, Vodišek -L, Hafner 5, Jurman 1, Rezar 12. Trener: Matej Maček.

Logatec: Ogrinc (C), Česen, Uršič, Moljk, Igličar, Mulec, Makuc, Menard. Trener: Nikolai Pozdniak.

V prvem nizu so imeli domači igralci vseskozi rezultatsko pobudo, ki jo igralci Logatca kljub nekaterim menjavam niso uspeli prevzeti. V sicer povprečni odbojkarski predstavi so si Kranjčani odločilno prednost za zmago v temnizu, priigrali z nekaj direktnimi točkami z začetnim udarcem in solidnim napadom, na roko pa jim je šlo tudi to, da Logatčani niso prikazali svoje najboljše predstave.

V drugem nizu sta bili ekipi do 2. TO dokaj enakovredni, čeprav so igralci obeh naredili vse preveč neizsiljenih napak (11/12). Pri rezultatu 17:15 je domači trener zamenjal podajalca Đurića s korektorjem Hafnerjem in 2. točki kasneje (18:16) še Kosa z Zadražnikom. V taki postavi so domači igralci v končnico niza prinesli boljše izhodišče, saj so vodili z 21:18, kasneje že 23:19 in 24:21. Z dvema slabo organizirama akcijama in napakama v napadu, so Triglavani goste iz Logatca povsem vrnili v igro. Le ti so celo imeli zaključni žogi za osvojitev niza, ki pa jih na srečo Kranjčanov niso izkoristili in slednji so se zmage v nizu veselili s 28:26.

Kar gostom ni uspelo v 2. nizu, so realizirali v tretjem, ko so s solidno igro v vseh odbojkarskih elementih točke dosegali v serijah in si hitro priigrali občutno prednost (13:4), ki je nakazala pravi polom kranjske ekipe. Triglavani so bili nerazpoloženi pri sprejemu začetnega udarca in podajalec Đurić je imel ogromno dela da je uspel za silo organizirati igro. V pomoč mu niso bili niti napadalci, ki so se prebudili šele ob koncu niza, ko so Kranjčani po zaostanku 9. točk (15:24) skoraj naredili rezultatski preobrat z igro, ki je nakazala česa so sposobni. 2. direktni točki z začetnim udarcem Rezarja, in dobra igra ob mreži  (Kalan) je zmanjšala razliko na vsega 2. točki (22:24), vendar je zmaga v nizu vseeno pripadala gostom.

V 4. nizu je domači trener, z namenom izboljšanja kakovosti sprejema zač. udarca v premešal postavo. Namesto Kalana je na mestu sprejemalca zaigral Kos, na njegovem mesto pa Hafner. V tem delu igre smo videli najkvalitetnejšo odbojkarsko igro, saj sta obe ekipi prikazali nekaj lepih akcij, število neizsiljenih napak pa se je pri obeh ekipah razpolovilo (5 / 4). Razigranemu Kosu so sledili tudi ostali napadalci, v obrambi pa je nekaj lepih potez prikazal libero Vodišek in upravičil ponujeno priložnost za igranje, ki jo zaradi močne konkurence na tem igralnem mestu ne dobi prav pogosto. Ob izenačenem poteku tekme smo pričakovali dramatično končnico, ki pa je nismo dočakali saj so Triglavani po rezultatu 16:17 odločilno prednost zopet naredili s pomočjo zelo dobrega izvajanja zač. udarcev. Uspeli sta jim dve seriji točk, tekmo pa so zaključili z uspešnim blokom.

Igralce Astec Triglava II sedaj čaka 3-tedenski premor, ob koncu meseca pa v Kranj prihaja vodilna ekipa iz Prvačine.