Bo Galexu spodrsnilo v Kranju?

Thumbnail PreviewKranj, 4. decembra. V soboto, 5.12.2009, ob 18. uri bo v ŠD Planina derbi 12. kroga lige Radenska Classic med ekipama Astec Triglav in Galex Mir iz Murske Sobote. Na prvi tekmi v Murski Soboti so Triglavani gladko premagali Sobočane. Tokrat je v prednosti Galex, saj je v zadnjih nekaj tekmah odigral odlično, se uvrstil na finalni turnir v Pokalu Slovenije, prejšnji vikend pa s 3:0(!?) porazil še Prvačkovce, ki veljajo za prve favorite tega dela državnega prvenstva.

 

Po sredinem spektaklu v Športni dvorani Planina, kjer so izjemno vzdušje pripravili gledalci, so morali kranjski odbojkarji spet kompase premakniti v smer državnega prvenstva. Tukaj že tri kroge zapored niso zmagali in bi se zmaga proti Galex Miru krepko prilegla. Da to niso računi brez krčmarja, da vedeti tudi sredina predstava, kjer so Kranjčani zaigrali zelo dobro in bili poraženi od objektivno precej boljšega in izkušenejšega nasprotnika.

Izkušeno ekipo ima tudi trener Fujs, saj ima v ekipi skoraj same stare odbojkarske mačke – prekaljene v številnih prvoligaških in tudi mednarodnih tekmah. Po porazu s Calcit Kamnikom v domači dvorani, so nanizali 3 zmage zapored, zadnjo proti Ekipi Marchiol Vodi kar s 3:0. Če upoštevamo še, da so v Pokalu Slovenije izločili Salonit, potem je jasno, da bodo Triglavani imeli opravka z neugodnim nasprotnikom, ki igra v zelo dobri formi.

Ker se tudi forma kranjske ekipe izboljšuje, pričakujemo lepo odbojkarsko predstavo in seveda zmago domače ekipe. Tekmo bosta sodila David Gril iz Limbuša in Miha Mačus iz Nove Gorice.