Calcit Kamnik nepričakovano gladko dobil prvo tekmo

Thumbnail PreviewKranj, 18. novembra. V prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije je Calcit Kamnik v Kranju gladko odpravil Astec Triglav s 3:0 (18, 21, 18) in tako napravil velik korak proti uvrstitvi na finalni turnir. Druga tekma bo naslednjo sredo v Kamniku, na kateri pa bodo Kranjčani zelo težko nadoknadili velik zaostanek. Vendar kot pravijo – upanje umira zadnje.

Kranj 17.11.2009 – Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Stegnar (Novo mesto), Novak (Dvor).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 1, Ambrožič, Bilandžić 3, Planinc 9, Antonić 2, Rop 12, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 7, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Calcit Kamnik: Kališnik, Hribar (L), Sušec , Makovec 8, Šmitran 7, Drobnič, Polančec (L) 1, Ropret 4, Novljan 5, Zupanc, Bogožalec 9, Djordjevič 15. Trener: Bogdan Kotnik

FOTOGALERIJA
STATISTIČNI PODATKI

Tekma se je začela v znamenju napak domače ekipe na sprejemu, tako da so Kamničani prišli v vodstvo z 2:4 in po asu Bogožalca s 3:6. Kranjčani so zaostajali tudi na prvem tehničnem odmoru s 6:8. Sprejem je še naprej povzročal težave domačim, Kamničanom je na drugi strani uspevalo vse in so vodstvo le še povišali na visokih 6:13. Sedem točk prednosti so imeli gostujoči odbojkarji tudi na 2. tehničnem odmoru. Brumen je že zgodaj izkoristil oba odmora, kar pa domačim ekipi ni pomagalo, da bi se zbrala. Gostje so z uspešnimi napadalnimi udarci držali razliko 7 točk. Astec Triglav se je malce približal po uspešnem servisu Štembergar Zupana in Kotnik je vzel svoje prve pol minute premora. Po odmoru so Kamničani spet pritisnili na servisu in povečali vodstvo na 12:21. Pri izidu 16:24 je na servis prišel Jan Planinc in izid zmanjšal z dvema asoma na 6 točk zaostanka, a to je bil zgolj labodji spev, saj je po novem odmoru Kotnika izvrstni Djordjevič zaključil prvi niz – 18:25.

Tudi drugi niz so bolje začeli gostje, a tokrat so se Kranjčani hitro zbrali in izid poravnali. Izenačena igra se je nadaljevala do prvega tehničnega odmora, ki so ga dobili gostje z 7:8. Po odmoru pas so gostje spet nadaljevali uspešneje in si priborili 2 točki naskoka. Nezgrešljiv je bil Djordjevič v napadu, ki ga domači nikakor niso mogli ustaviti in Kamničani so na drugi tehnični odmor odšli s 3 točkami prednosti. V končnici so Kranjčani spet slabše sprejemali začetni udarec in dovolili gostom pobeg na 16:22. Pri zaključni žogi za Kamnik 18:24 je bil na servisu uspešen Štembergar Zupan in Kotnik je vzel še drugi odmor. Domači so izid še uspeli znižati na 21:24, niz pa je zaključl Bogožalec.

V tretjem nizu so Kranjčani prvič na tekmi sploh povedli s 5:3 in gostujoči strateg je vzel pol minute odmora. Odmor je gostom koristil, saj so nato dosegli 3 točke zapored in spet prišli do vodstva s 5:6. Zdaj je sledil odmor Brumna. Ta je bil pri tem manj uspešen, saj so na prvi tehnični odmor s prednostjo dveh točk odšli gostujoči odbojkarji. Po odmoru so gostje ušli že na 8:11, a so jih Triglavani pri 11 ujeli. Kamničani so nato spet dosegli 2 zaporedni točki, ko so v bloku uspeli ustaviti Saša Ropa. Nekaj trenutkov nezbrane igre Kranjčanov pa je botrovalo povišanju vodstva Kamničanov na 12:16. Po bloku Planinca Bogožalcu je Kotnik vzel še drugi odmor v tem nizu pri izidu 15:18. Ko je Planinc dosegel še as, je za domače posijal žarek upanja, da potek preobrnejo, a gostje so tudi ta poizkus domačih obranili in z blokom Bilandžiču povedli spet za 4 – 17:21. Brumen je vzel še zadnji odmor. Po odmoru so Kamničani še bolj pritisnili in tekmo zanesljivo dobili ter praktično postavili Kranjčane pred misijo nemogoče za uvrstitev na zaključni turnir v Pokalu Slovenije.