Calcit Volley še tretjič v sezoni premagal Triglav Kranj

V 12. krogu 1. DOL so v Športni dvorani Planina v Kranju igralci Calcita Volleya premagali domačo ekipo Triglava Kranja 3:0 (23, 29, 23). Kljub tesni zmagi je bila zmaga gostov povsem zaslužena, saj so bili predvsem v končnicah nizov boljši nasprotnik.

Športna dvorana na Planini, 21. januar 2018, 12. krog 1. DOL, 200 gledalcev, sodnika:, Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica)

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 15, Bošnjak, Tučen 11, Bežek, Kos 7, Beravs 1, Bregant 1, Mali 11, Jenko, Maček, Pernuš, Rezar 9. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Golob (L), Novljan 1, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič 17, Štalekar 8, Kvas 2, Kotnik 7, Štembergar Zupan 6. Trener: Gašper Ribič.

Triglav je tekmo začel brez korektorja Janka Breganta in podajalca Aleš Köka. Začetek prvega niza je pripadel gostom. Na servis Kvasa so Kranjčani nekajkrat zapored slabo sprejeli žogo in po hitrem vodstvu gostov 4:0 je Rop vzel pol minute odmora. Kamničani so prednost do prvega tehničnega odmora še povišali na 5 točk, čeprav so Kranjčani zelo borbeno igrali v obrambi. Igra v napadu pa je nekoliko šepala, tako da je pri 12:6 za Calcit Volley trener Triglava vzel še drugi odmor. Razmerja sil tudi ta odmor ni spremenil, gostje so držali vse niti igre v svojih rokah. Kranjčani so sicer skušali priti bližje, a je prednost do izida 17:9 za Calcit samo rasla. Triglav je nato počasi začel loviti priključek. Z boljšim servisom je bil izid zmanjšan na 16:20 za goste. Zdaj je Ribiič vzel odmor za svojo ekipo. Kos je Kranjčane približal na 3 točke zaostanka in obetala se je zanimiva končnica. Pri 20:22 je v igro vstopil še kapetan Janko Bregant in Triglav je prek Lužovca izid poravnal na 22. Kamničani so s pomočjo napake Kranjčanov izkoristili že prvo zaključno žogo v tem nizu in povedli z 1:0.

V drugem nizu, ki sta ga ekipi začeli v enakih postavah kot prvega, so uspešneje začeli Kranjčani, ki so po izidu 2:2 dosegli 4 točke zapored. Po zadnji v tej seriji, ko so z blokom ustavili Okrogliča, je Ribič vzel svoj prvi odmor. Prvi tehnični odmor se je začel pri vodstvu Triglava 8:3. Po odmoru so Kamničani dosegli 3 točke zapored, kar je bil razlog za prvi odmor domačega stratega. Triglavani so po odmoru zaigrali bolje in se odmaknili na 11:7. Calcit je uspel priti na 2 točki zaostanka po nekaj napakah kranjskih napadalcev. Do drugega tehničnega odmora pa so Triglavani priiigrali prednost 3 točk. Ribič je precej menjal in iskal najboljšo postavo. Po dvojni menjavi, ko sta v igro vstopila Ratek in Gil namesto Pereire in Kvasa so gostje ponovno prišli na 2 točki zaostanka. Uspešen napad Kosa in predolga žoga Štalekarja pa je Triglav spet postavilo nazaj na 4 točke prednosti. Pri 22:18 je Rop poslal na servis Janka Breganta, a je na njegov servis tokrat Štalekar lepo zaključil po sredini. Kotnik je bil naslednji joker gostov na servisu in zmanjšal zaostanek Calcita na 2 točki. Ko je že kazalo, da bo Triglav dobil drugi niz, pa je Štalekar z dobrim servisom priboril izenačenje na 23. Kranjčani so imeli nato 2 žogi za zaključek, a jih niso uspeli izkoristiti, nato so do prednosti in zaključne žoge prišli Kamničani. Niz je z asom zaključil Štalekar.

V tretjem nizu so Kranjčani ponovno zaigrali odlično. Na servis Mihe Malija jim je uspelo vse, kar so si zamislili in pri 5:1 za Triglav je reagiral Ribič s pol minute premora. Kljub še eni točki Triglava so po odmoru vendarle Kamničani ustavili serijo, a prvi tehnični odmor je vseeno dobil Triglav z 8:4. Po odmoru so gostje naredili delni izid 4:1 in Rop je posegel po odmoru. Temperatura na igrišču je naraščala, zato je Valentar malce ohladil akterje na obeh straneh z dvema rumenima kartonoma. Dober servis Kotnika je goste pripeljal do izenačenja na 14. točki. Okroglič je Calcit pri drugem tehničnem odmoru popeljal v vodstvo, ko je sam ustavil Kosa. Po odmoru je Kosa spet zamenjal kapetan Triglava Bregant. Calcit je nato ujel napad Malija in protinapad pretvoril v prednost 2 točk. Sledila je takoj prekinitev s strani trenerja Triglava. Po odmoru so Kranjčani dosegli 3 zaporedne točke. Zdaj je z odmorom prekinil mini serijo Ribič. Po bloku Kotniku so Triglavani prišli do prednosti 2 točk. Kamničani so naredili še en preobrat za novo vodstvo 22:21. Calcit je po izenačenju Kranjčanov na 23. točki prišel do prve zaključne žoge in takoj nato do zmage s 3:0.