DP v Kranju – prvi dan

U21

V okviru odbojkarskega dogajanja na mestni ploščadi v Kranju smo videli tudi zaključne boje državnega prvenstva pod 21 let. Za tretje mesto v moški kategoriji so se borili Aleksander Tepić in Gašper Plahutnik proti Nejcu Marovtu in Mihu Šijancu. Kljub temu, da je Plahutnik nastopal na članskem državnem prvenstvu v dvojcu z Janom Planincem, sta Marovt in Šijanec slavila z 2:1, v tretjem setu s prepričljivih 15:5. V ženski tekmi za tretje mesto je nastopila nekdanja članska državna prvakinja Daja Gorišek v paru s Sabrino Calcina. Nasprotnici Tajo Kobilico in Leo Gostinčar sta ugnali z
2:0. Finala državnega prvenstva za mlajše od 21 let sta postregla z odličnimi predstavami. Ženska tekma med dvojcem Lovšin T./Morgan in Markovič/Mihalinec je bila odločena v tretjem nizu z rezultatom 16:14 vprid prve ekipe. Lovšinovi so morda prav prišle izkušnje iz leta 2014, ko je v Kranju z Dajo Gorišek osvojila naslov članskih državnih prvakinj. Ogreta publika v Kranju je nato spremljala rezultatsko manj zanimiv vendar vseeno kvaliteten dvoboj med ekipama Dulai/Kumer in Vrhunc/Košenina. Slednja se nista pustila zmesti z Dulaievimi hitrimi podajami in varanimi žogami z
zgornjim odbojem. V obeh nizih ste Jernej Vrhunc in Alan Košenina prevzela pobudo in se veselila naslova državnih prvakov pod 21 let. Obe ekipi sta tekmovali tudi na članskem državnem prvenstvu, vendar sta kasneje istega dne izpadli v četrtfinalu.

Člani DP

Na članskem državnem prvenstvu v moškem skupinskem delu nismo videli posebnih presenečenj. V izredno močni skupini, kjer sta se znašla oba aktualna državna prvaka-Zemljak in Potočnik-je prvo mesto zasedel dvojec Zemljak/Pokeršnik po zmagi z 2:1 nad ekipo Potočnik/Bedrač. Presenetljivo je kasneje v četrtfinalu branilec naslova Jernej Potočnik izpadel. V eni najbolj napetih tekem dneva sta bila par Erpič/Drobnič nekoliko bolj razpoložena. Po skorajšnjem porazu z 0:2 jima je uspel preobrat in priborila sta si mesto v polfinalu. Zanesljivo sta se v polfinale prebila še Zemljak in Jan Pokeršnik ter Janov starejši brat Danijel skupaj s Tadejem Boženkom. V prvem moškem polfinalu bomo tako spremljali obračun bratov Pokeršnik, v drugem pa obračun dolenjcev, saj se bosta Erpič in Drobnič pomerila s Smrketom in Čukom. Slednja sta se na glavni turnir uvrstila prek kvalifikacij, v poznem četrtfinalu pa sta pred polnimi tribunami v treh nizih ugnala mlado ekipo Vrhunc/Košenina in se tako prebila vse do polfinala.
Pri dekletih so se v polfinale uvrstile prve tri ekipe, rangirane po točkah, ter stari znanki kranjskih tribun Monika Potokar in Erika Fabjan. Slednji sta za turnir prejeli povabilo organizatorja in ga tudi upravičili, saj sta v skupinskem delu pomedli s konkurenco in niti v četrtfinalu nista izgubili niza. Prvi nosilki turnirja Nina Lovšin ter Nataša Fekonja sta prav tako pokazali, da sta v odlični formi, in se v polfinale uvrstili brez izgubljenega niza. Za veliki finale se bosta borili proti Dajani Lucas in Tjaši Jančar, tretjima nosilkama turnirja. Slednji sta se za to uvrstitev mnogo bolj namučili, saj sta najprej v skupinskem delu izgubili proti ekipi Potokar/Fabjan, nato pa se z zmago v treh nizih uvrstili v četrtfinale. Tam sta ju čakali novopečeni državni prvakinji pod 21 let Tajda Lovšin in Špela Morgan. V tekmi pod reflektorji se jima je uspelo pobrati po izgubljenem drugem nizu in osvojiti tretjega s prepričljivih 15:6. Drugi nosilki turnirja-Nina Kontrec in Mojca Pene-sta začeli slabše, z zmago v treh nizih nad drugo povabljeno ekipo Kuzman/Snedec, nato pa sta z zmago nad ekipo Gorišek/Calcina osvojili prvo mesto v skupini. S prepričljivo zmago v četrtfinalu nad kvalifikantkama Kersnikovo in Bevčevo sta si izborili polfinalni obračun z najbolj izkušeno ekipo turnirja-Potokar/Fabjan.