DP v odbojki na mivki – U18 – prvi turnir

Kranjčani so uspešno nastopali pretekli vikend na prvem turnirju za Državno prvenstvo v Črnučah. Na turnirju je nastopilo zavidljivo število 22 dekliških in 24 fantovskih parov. Pri dekletih sta slavili Katarina Bulc in Nina Zdešar, pri fantih pa sta izstopala Rok Možič in Jaka Udrih.

Na prvem turnirju za DP so uspešno nastopili tudi mladi kranjski odbojkarji in odbojkarice. Pri fantih sta se dobro odrezali obe kranjski dvojici – Matic Fajfar in Žak Lukšič sta osvojila 7. mesto, Jakob Urana in Jure Glamočanin pa sta na koncu pristala na 9. mestu  v konkurenci 24 ekip. Pri dekletih so tekmovale kar 4 dvojice: Hana Umnik/Mia Lola Živković, Ana Babnik Jeglič/Jerca Gril, Ana Marija Grabec/Neža Hribar in Žana Kordež/Gaja Urbanč Đukić. Najuspešnejši sta bili Žana Kordež in Gaja Urbać Đukić, ki sta se uvrstili na odlično 4. mesto, 5. mesto je osvojila dvojica Babnik Jeglič/Gril, na 7. mestu sta končali Umnik/Živković, 17. mesto pa je bil končni izplen za par Grabec/Hribar.

Prvenstvo do 18 let ne poteka po regijskem principu kot v ostalih mlajših kategorijah, ampak bodo mladi odigrali dva turnirja – drugi bo v Kopru 28. julija.