Še ena prepričljiva zmaga Astec Triglava

Thumbnail PreviewKranj, 14. oktobra. V kranjski Športni dvorani Planina so odbojkarji Astec Triglava dosegli še 3.  zaporedno zmago in sicer so s 3:0 (20, 18, 19) ugnali novomeško Krko. S to zmago so se povzpeli na 2. mesto razpredelnice 1.DOL. Že v soboto pa bodo Kranjčani gostovali v Šempetru proti tamkajšnji ekipi SIP Šempeter, ki je do sedaj prav tako zbrala 9 točk s 3 zmagami in enim porazom proti Ekipi Marchiol Vodi.

 

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Gril (Limbuš), Seifried (Maribor).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 14, Ambrožič 1, Bilandžić, Planinc 14, Antonić 2, Rop, Bežek 3, Potočnik 3, Štembergar Zupan 13, Berčič 5. Trener: Marko Brumen.

Krka: L. Brulec 9, Zupančič, Bogdanov 7, Kosmina 1, Miksa 10, Brulc, Plot (L), J. Brulec, Nose, Halas, Tejič 5, Vesel 1. Trener: Bojan Brulec.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so kljub prvi točki gostov prek dobrih servisov Marka Potočnika prišli do prednosti 3:1. V gostujoči postavi je po poškodbi nastopil tudi organizator igre 16-letni Jan Brulec. Gostje se kljub temu niso mogli otresti pritiska Triglavanov, ki so na prvem tehničnem odmoru vodil že za 4 točke. Gostujoči odbojkarji so napravili precej napak v napadu in na začetnem udarcu ter tako omogočili Kranjčanom, da so prednost še povečali. Očitno pa jih je visoko vodstvo nekoliko uspavalo, saj so Krkaši do drugega tehničnega odmora prednost Triglava zmanjšali spet na 4 točke. Po odmoru pa je odločno zaigral Nejc Berčič, ki je tokrat prvič nastopil v prvi postavi namesto kapetana Saša Ropa in z dobrim začetnim udarcem goste prisilil v pol minute odmora. Vodstvo 4 točk je domača postava prinesla tudi v končnico. Po bloku Štembergar Zupana Luki Brulcu je pri 23:18 Bojan Brulec vzel še drugi odmor v tem nizu. Po odmoru so Krkaši sicer zmanjšali zaostanek na 3 točke, domači pa so z dvema zaporednima točkama niz zaključili s 25:20.

Drugi niz je na začetnem udarcu odprl Nejc Berčič in popeljal domače v vodstvo z 2:0. Kranjčani so z nekaj lepimi akcijami prišli do 5 točk naskoka, po tehničnem odmoru pa so gostje z nekaj lepimi bloki uspeli rezultat obrniti v svojo korist – povedli so z 8:9. Do izida 12:12 so tako domači kot gostje igrali dokaj nezbrano, nakar so domači spet malo potegnili in na drugi tehnični odmor spet odšli s prednostjo 4 točk. Po odmoru je bila na parketu samo še ena ekipa – Astec Triglav je povedel z 20:13. Pri tem izidu so dobili priložnost še igralci s klopi – Miha Bežek in Martin Ambrožič sta vstopila v igro namesto Berčiča in Antoniča. Niz so domači zanesljivo dobili s 25:18.

Tudi tretji niz so domači bolje začeli. V bloku se je izkazal Čulibrk, domače napadalce pa je lepo razigraval Martin Ambrožič. As Štembergar Zupana je pomenil prvo vodstvo za 4 in prvi tehnični odmor. Gostujoči odbojkarji so po odmoru na račun nekaj napak domačih izid sicer znižali, ampak Kranjčani so se hitro zbrali. Planinc in Štembergar Zupan sta neusmiljeno zaključevala napade in pri 11:7 je Bojan Brulec vzel prve pol minute odmora, takoj nato pa pri izidu 13:8 še drugi odmor. Situacija na igrišču se ni spremenila niti po tej prekinitvi. Domači odbojkarji so igrali zanesljivo in prednost še naprej višali. Svoje prve točke je zabeležil tudi Miha Bežek, ki je zamenjal zelo dobrega Nejca Berčiča. Tudi ta niz so zanesljivo in visoko dobili domači – 25:19 in Kranjčani so se veselili 3. zaporedne zmage v prvenstvu.