Hiša na kolesih Triglav v prvi tekmi brez točk

Calcit Volley je v 1. krogu 1.DOL brez večjih težav premagal domačo Hišo na kolesih Triglav. Z malo več sreče bi Kranjčani lahko osvojili kak niz, a za kaj več bi bilo pa potrebno več zbranosti predvsem v končnicah nizov, ki so jo Kamničani pokazali zvrhano mero skozi celo tekmo.

ŠD Planina Kranj, gledalcev 200, sodnika Marko Seifried (Maribor), Gregor Ortl (Polzela)

V 1. krogu 1. DOL za moške sta se srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav in Calcit Volley. Zmago so slavili z 0:3 (-18, -21, -24) gostujoči odbojkarji.

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 3, Bregant 15, Kos 3, Bošnjak 9, Pernuš, Mali 2, Libnik (L), Jenko 7, Kök 1. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Pereira 6, Hribar (L), Bregar 8, Golob (L), Jereb 4, Ratek, Vidmar 1, Babkov 7, Štalekar 4, Kvas, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan 6.Trener: Aleš Hribar.

Začetek tekme je bil izenačen, saj sta bili obe ekipi zbrani pri sprejemu servisa in natančni pri izvedbi napadov. Kranjčani so sicer dve žogi poslali v out, a z blokom Pereiri izenačili zaostanek. Kamničani so prvič prišli do vodstva dveh točk, ko je serviral Štembergar Zupan. Domači se niso dali in so ponovno v napadu ustavili Pereiro in poravnali izid. Kamničani so sicer imeli vseskozi pobudo, Kranjčani pa so z dobro igro v obrambi držali prilključek. Po dobrem servisu Jereba je Calcit povišal vodstvo na 11:14, kar je bil znak za time-out domačih. Tudi po odmoru so bili gostje boljši nasprotnik predvsem v obrambi, kranjski napadalci pa so tudi precej grešili. Pri 12:17 je Sašo Rop vzel še drugi odmor. Tudi to ni zmedlo gostov, saj so pridno višali naskok in prvi set zanesljivo dobili s 25:18.
Po vodstvu gostov z 0:2 v drugem nizu, so Kranjčani dosegli 4 zapored in prvič na tekmi povedli. Kamnik je hitro ujel kranjsko prednost, a po nekaj igre točko za točko so se domači znova odlepili na servis Janka Breganta in prišli do prednosti 11:7. Domača ekipa je prednost 2-3 točk branila, dokler se pri gostih ni razigral Štembergar Zupan, ki je s 3 zaporednimi točkami v napadu izid znižal na 15:14. Po time-outu domačih je igro namesto Gala Kosa vstopil Miha Mali. V zaključku niza so gostje pokazali, da so bolj izkušena ekipa. Po slabšem sprejemu Malija so najprej izenačili na 17. točki, nato pa še z blokom Bošnjaku po nekoliko nepremišljeni podaji povedli za točko in nato dodali še 5 točk zapored. Kljub poizkusu domačih, da obrnejo izid, je Calcit z zanesljivo igro osvojili tudi drugi niz.
Kranjčani so v nizu za obstanek v tekmi zaostali že na začetku. Nekaj slabše igre v napadu in malenkost sreče pri sicer odličnem servisu Laknerja je botrovalo prednosti gostov 4:7. Ker tehničnih odmorov v 1.DOL ni več, je Sašo Rop vzel pol minute odmora. Kamnik ni popuščal, še vedno so držali visok nivo sprejema, Jereb pa je dobro razigraval napadalce in skrbel za slabšo postavitev domačega bloka. Pri 7:12 je sledil še en time-out domačih, saj je Bregar z močnimi servisi povzročal velike težave sprejemalcem domače ekipe. Odmor ni obrnil poteka, Bregar je poskrbel še za dve točki gostov. Nato so Kranjčani strnili vrste, dosegli 3 zaporedne točke in znižali zaostanek na 4 točke. Odmor je zdaj vzel Aleš Hribar. Pri domačih se je razigral tudi Črt Bošnjak in prednost gostov se je stopila na 2 točki. Miha Mali je v protinapadu izid izenačil na 21, Bregant pa popeljal domače v vodstvo. A v končnici so spet pritisnili gostje in dobili tudi tretji niz ter tekmo s 3:0.