V Kranju v pričakovanju prve tekme nove sezone

Mlajše selekcije so v večini že začele s tekmami državnega prvenstva, v državnih ligah pa se bo zares začelo ta in naslednji vikend. V soboto bosta na delu dve kranjski posadki. Člani, ki letos nastopajo pod imenom novega sponzorja Hiša na kolesih Triglav, bodo v soboto gostili aktualne podprvake in finaliste pokala Calcit Volley iz Kamnika. Tekma bo ob 18. uri v ŠD Planina in kljub lepi vremenski napovedi pričakujemo, da se bodo tribune dodobra napolnile.

Gostje iz Kamnika tudi letos napovedujejo naskok na vrh v 3 v DP, Pokalu Slovenije in Mevza pokalu ter uvrstitev med 8 najboljših v CEV Pokalu Challenge. V igralskem kadru je tudi nekaj sprememb, saj so odšli Gil, Okroglič in Novljan, za krmilom pa je trenerja Ribiča zamenjal njegov pomočnik Aleš Hribar. Novi obrazi v kamniški zasedbi so Babkov, Jereb in Bregar.

Pri Kranjčanih so prenehali z igranjem Bežek, Lužovec in Rezar, v Prekmurje se je preselil Beravs, nova v pogonu pa sta Pernuš in Libnik. V članski ekipi bo tako zdaj kot podajalec debitiral Gregor Pernuš, čeprav je prve tekme odigral že v pretekli sezoni, na poziciji libera pa se bo predstavil mladi 21-letni Korošec Blaž Libnik, ki prihaja iz ravenskega Fužinarja.

Pričakovanja Kranjčanov pred sezono so dokaj zadržana, saj so jih celo pripravljalno obdobje pestile številne poškodbe, tako da tudi otvoritvene tekme ne bodo začeli v popolni postavi. Za razliko od Kamničanov si igralci in trener Sašo Rop želijo uvrstitve med najboljših 6, ki še zagotavlja nastop v končnici, v Pokalu Slovenije pa je cilj polfinale.