Kranjčani z zmago na 5. mesto

Kranjčani so bili znova boljši od Hoč. V ŠD Planina so z lepo in navdahnjeno igro premagali Štajerce s 3:1 (18, 18,-19,22) in se zavihteli na 5. mesto. Domača ekipa je tokrat pokazala obilo želje po zmagi, v ključnih trenutkih so bili tudi dovolj napadalni, da so sicer zelo čvrsto ekipo iz Hoč ugnali še drugič v rednem delu lige. V zadnjem krogu Hiša na kolesih Triglav gostuje v Novem mestu, Panvita bo doma igrala s Kamničani, v Hoče pa pride Salonit. Vse 3 tekme bodo v soboto, 20. februarja, ob 19. uri.

Hiša na kolesih Triglav – Hoče  3:1 ( 18, 18, -19, 22)

Športna dvorana Planina, brez gledalcev, sodnika: Valentar in Juraja (oba Prevalje).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut 13, Glamočanin, Tučen 9, Godnič 5, Snedec, Mali 17, Štembergar Zupan 17, Šikanič, Maček 4, Libnik (L), Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Hoče: Pušnik 19, Crnjanski , Østvik 3, Bračko 6, Pesti 12, Herodež, Čopi 5, Leva 3, Orthaber (L), Hafner 1, Mejal. Trener: Jurij Čopi.

Začetek tekme je pokazal, da je vložek na tekmi velik, saj sta obe ekipi igrali precej nervozno. V igralni ritem so prej prišli domači, ki so po protinapadu Štembergar Zupana prišli do vodstva s 7:4. Tudi po time-outu trenerja gostov Čopija se Kranjčani niso zmedli, še naprej so igrali zelo angažirano, predvsem pa odlično servirali. Hočani so v napadu naredili tudi nekaj napak in omogočili Triglavu udobno prednost s 14:7. Jurij Čopi je vzel še drugi odmor. Po odmoru je strateg gostov opravil še menjavo podajalca in korektorja. Na igrišče sta prišla dva mlada štajerska odbojkarja Hafner in Bračko. Kranjčani niso popuščali in so še naprej držali prednost sedmih točk. Hočani so zdaj igrali z manj napakami, tako da so za nekaj trenutkov razliko zmanjšali, a blok Triglava je vse skupaj spet spravil v prejšnje tirnice. Niz je zaključil Andrej Štembergar Zupan, ki je bil v tej tekmi v vlogi kapetana in korektorja namesto odsotnega Janka Breganta.

Na začetku drugega niza so Triglavani nekoliko popustili v zbranosti in omogočili gostom, da so bili rezultatsko enakovredni. Po nekaj napakah v do sedaj praktično brezhibnem napadu pa so Hoče prišle do vodstva s 6:7. Napake pa so se ponovno pojavile tudi pri napadalcih gostov, saj je kranjska obramba rešila veliko težkih žog. Pri vodstvu Triglava z 11:8 se je za prvi odmor odločil strateg gostov Čopi. Po odmoru so domači še naprej igrali požrtvovalno v obrambi, Maj Nanut se je izkazal z nekaj racionalnimi potezami v napadu, tako da se razmerje sil na igrišču in semaforju ni spremenilo. Gostje so po slabo izvedenem napadu Triglava prednost znižali na 16:14 in zdaj je z odmorom reagiral Rop. Po odmoru so Hoče znižale zaostanek na točko, Kranjčani pa z borbenostjo spet pobegnili na 19:16. Čopi je poizkusil z odmorom in menjavami, a je Triglav še naprej višal prednost. Ponovno se je s hladnokrvnostjo izkazal kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je prednost domačih povišal na 23:18. Prvo zaključno žogo je z asom priboril Miha Mali, nato pa je s pravo bombo še zaključil drugi niz.

Začetek tretjega niza je postregel z všečno odbojko na obeh straneh, nobeni ekipi se ni uspelo takoj odlepiti na večjo prednost, so pa imeli pobudo gostje, pri katerih je Čopi naredil nekaj zamenjav. V igri sta bila podajalec Hafner namesto Mejala in na sprejemu mladi Rok Bračko namesto Žige Čopija. Pri Kranjčanih je nekoliko popustila zbranost, gostje pa so tudi z nekaj sreče pobegnili na 9:12. Serijo je z odmorom prekinil domači trener. Kranjčani so po odmoru spet nekoliko dvignili nivo svoje igre, prišli na točko zaostanka po uspešnem napadu Nanuta in zdaj je vzel premor Jurij Čopi. Prekinitev je Hočanom koristila, saj so ponovno prišli do prednosti dveh točk. Po napaki Nanuta in uspešnem protinapadu Pestija so Hoče prišle do štirih točk naskoka. Sledil je odmor Kranjčanov, a se gostje niso zmedli. Še naprej je uspešno serviral Leva in z asom povišal na 15:21. Kranjčani se niso sprijaznili z izidom, a gostje so tudi končnico odigrali pametno in s trojnim blokom zaključili niz.

Četrti niz so Kranjčani odprli z dobrim serviranjem in si ustvarili tri točke naskoka. Hoče so na servis Pestija z nepopustljivo igro v napadu izničile zaostanek pri 7:7. Po odmoru na zahtevo Saša Ropa so Triglavani ponovno popustili v zbranosti in omogočili nasprotniku prednost treh točk. Z borbeno so se gostom približali na točko zaostanka, ob napaki Pušnika v napadu pa je bil izid poravnan na 16. Zdaj se je pravi boj zares razplamtel. Domači so na servis Godniča uspeli priti do dveh točk prednosti pri 20:18, ko je napako pri sprejemu Hoč v točko za Triglav spremenil Uroš Tučen. Godnič je po time-outu gostov še enkrat neubranljivo serviral in povišal na 21:18. Prvo zaključno žogo za Kranjčane je priboril Štembergar Zupan, ko je v drugem poizkusu matiral obrambo Hoč. Niz je z napako zaključil Pesti.