Panvita Pomgrad premagala Hišo na kolesih Triglav

V Murski Soboti tokrat Kranjčani niso osvojili točk, domači so po 3 infarktnih končnicah zmagali s 3:0 (28, 24, 25). Tekma je bila izjemnega pomena za razvrstitev od 5. do 7. mesta. Kranjčani so bili slabši na sprejemu, napada preko sredine posledično skoraj ni bilo, domačini pa so bili nekaj učinkovitejši tudi v napadu na splošno in te malenkosti so bile odločilne. Triglavani so si  možnosti za 5. mesto pred končnico precej pokvarili in kaj lahko se zgodi, da bodo morali svojo kožo reševati v osmini finala končnice proti drugouvrščeni ekipi iz 1.B lige. Sobočani po zmagi samozavestno upajo tudi na kakšne točke iz Kanala, a to je že povsem nova zgodba.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev (Covid-19 razmere), sodnika: Mihajlo Milojevič in Iso Adrovič.

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 9, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 3, Radović 4, Rojnik 20, Flisar, Lakner 6, Novak, Legen, Djordjevič-Kamenik 16, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Hiša na kolesih TRIGLAV: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 8, Bregant 11, Godnič 1, Snedec, Mali 16, Štembergar-Zupan 9, Šikanič, Maček 6, Libnik in Fajfar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

Razburljiv obračun sosedov na lestvici ter boj za vsako žogo v dobri poldrugi uri nervozne igre na obeh straneh je na koncu prinesel pomembno zmago Panviti Pomgradu. Sobočani so bili namreč odločnejši in bolj zbrani v ključnih trenutkih vseh treh nizov, ki so se prav po Hitchcockovsko vsi končali na razliko.

V uvodnem nizu, ki ga je domači trener Dejan Fujs začel z mladim Dinom Vinkovičem na korektorskem mestu, je Panvita Pomgrad povedla s 14:12. Nato pa se je ustavilo in Fujs je mladega korektorja zamenjal z novincem v murskosoboški vrsti, 35-letnim Alenom Djordjevičem-Kamenikom, kar je kmalu obrodilo sadove. Prvih pet žog je bil namreč napad izkušenega legionarja 100-odstoten, pri čemer so si nato prvi zaključno žogo v uvodnem nizu vseeno priigrali Kranjčani. Slednji so vmes zapravili še drugo priložnost za osvojitev prvega niza, da bi na koncu Sobočani lahko po dveh uspešno zaključenih akcijah Jakoba Rojnika s tretjo zaključno žogo Panvite Pomgrada končali uvodni niz šele pri izidu 30:28.

In prvi niz je očitno pustil posledice pri domačinih. Kranjčani so namreč v nadaljevanju hitro povedli s 5:1 in vodili že z 8:3, nato pa se je ustavilo. Na začetni udarec Branislava Radoviča, ki po poškodbi Žana Bedrača trenutno igra na blokerskem mestu, je Panvita Kranjčane ujela in izid izenačila na 13. točki. Po uspešnem servisu Rojnika so nato Sobočani celo povedli z 19:16, a je usoda tudi drugi niz zapeljala v končnico. Domačini so tokrat manj hazardirali in po zapravljenem napadu blokerja Jana Mačka vnovčili drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

In tudi v zadnjem, tretjem nizu je uvodoma bolje kazalo gostom. Ti so hitro povedli z 10:7, vmes vodili že s 17:13, a po izenačenju na 18. točki znova ni šlo več. Izmenjavo točke za točko je na koncu bolje vnovčila Panvita Pomgrad, ki je rešila prvo zaključno žogo Triglava za znižanje izida, nato pa za Rojnikovim as servisom po bloku Mihi Maliju izkoristila drugo zaključno žogo ter še tretji niz dobila na razliko za maksimalno zmago s 3:0.

Panvita Pomgrad je tako s pomembno peto zmago v sezoni zdaj prehitela Kranjčane tudi na lestvici in bo na predzadnji tekmi rednega dela sezone v soboto gostovala pri Salonitu, Triglavane pa v predzadnjem krogu čaka domača tekma proti Hočam.

Izjava po tekmi v M. Soboti:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: »Fantom moram čestitati za zmago s 3:0, saj je to prva tekma, ki smo jo res odigrali do konca in smo bili v vseh treh nizih zbrani v končnicah, zato smo jih dobili na razliko. Fantje so tokrat res zdržali. Ker smo oslabljeni na določenih igralnih mestih, smo bili vmes prisiljeni poiskati tudi okrepitev in prišel nam je pomagat Alen Djordjevič-Kamenik, kar se je izkazalo za uspešno. In ta ekipa zdaj funkcionira bolje kot prej. Mi zdaj za boljšo pozicijo na lestvici rabimo še določene točke in naša naslednja priložnost za to bo že na naslednji tekmi v Kanalu proti Salonitu.«