Po dolgem času zmaga, ki pa ne prinaša mirnega spanca

V 17. krogu 1. DOL je v Športni dvorani Planina v Kranju ekipa Triglav Kranj premagala ekipo odbojkarskega kluba Hoče s 3:2 (-20, -24, 15, 17, 17). Odločitev o šestem udeležencu modre skupine se je tako prenesla v zadnji krog.

Športna dvorana na Planini, 17. februar 2018, 17. krog 1. DOL, 300 gledalcev, sodnika: Novak (Dvor) in Milojevič (Ljubljana).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 5, Bošnjak , Tučen , Bežek, Kos , Beravs 2, Bregant 20, Mali 15, Jenko 11, Maček, Rezar 11. Trener: Sašo Rop.

Hoče: Radović 21, Drvarič 3, Cafuta, Šijanec, Planinšič, Špindler 1, Lobnik, Franc 12, Repa(L), Mantha 25, Berglez 5, Šikanič , Kšela 5, Ledinek(L). Trener: Iztok Kšela.

Na začetku prvega niza so Kranjčani povedli, a so gostje hitro našli ravnovesje rezultat obrnili v svojo korist na 3:2. Triglav je do ponovnega vodstva za 2 točki prišel po bloku Manthi in winnerju Malija. Hoče niso popuščale in izid spet poravnale, v protinapadu pa še povedle s 7:6. Za točko so gostje vodili tudi ob prvem tehničnem odmoru. Po odličnem servisu Franca so Hoče prvič vodile za 2 točki. Gostje so izkoriščali slabše postavljanje bloka Kranjčanov in držali prednost 2 točk. Pri 14:11 za goste je odmor zahteval trener Kranjčanov Sašo Rop. Prednost 3 točk so imeli Hočani tudi ob drugem tehničnem odmoru. Triglavani s slabim izvajanjem servisa nikakor niso uspeli priti bližje, še več gostje so preko Radoviča povišali prednost na 19:15. Ponovno je reagiral Sašo Rop z odmorom, tudi tokrat ni bil posebno uspešen. Prednost so Štajerci držali vse do konca niza prvega, ki so ga zanesljivo dobili s 25:20.

V drugem nizu se na začetku nobena ekipa ni uspela rezultatsko oddaljiti. Goste je v igri držal Radović, ki ga kranjski blok ni uspel ustavljati. Dve napaki Kranjčanov sta Hoče peljale v vodstvo za 3 točke pri prvem tehničnem odmoru. Radović je z neubranljivim servisom še povišal na 10:6. Kranjski trener je s time-outom skušal ustaviti nalet gostov. Tudi to ni prineslo spremembe na igrišču, čeprav so Kranjčani uspešneje napadali kot v prejšnjem nizu. As Malija in blok Kranjčanov sta spet vzpostavila ravnotežje pri 13. točki, ko je prvi odmor vzel tudi Iztok Kšela. Razigral se je tudi Bregant, v napadu je nekaj dodal še Miha Mali in Triglav je bil s 17:16 ponovno v vodstvu. Na dve točki prednosti je povišal Mali s prefinjenim varanjem bloka. Zdaj je Kšela vzel še svoj drugi odmor. Kranjčani se niso pustili motiti in še povišali prednost na 21:18. Gostje so nato uspeli ustaviti nalet Kranjčanov in preko Špindlerja najprej znižali na 23:21, z blokom Rezarju pa izenačili na 23. Prvo zaključno žogo Kranjčanov je izničil z napako Bregant, gostje so nato dosegli dve točki neposredno iz servisa in povedli z 2:0 v nizih.

V 3. nizu so Kranjčani zaigrali odločneje že na začetku, prevladovali na servisu in si priigrali prednost 8:3. Ko je prišel na servis Radović, pa se je prednost začela topiti. Kranjčani so vzeli odmor in po odmoru znova vzpostavili ravnovesje. Gostje so še naprej zelo dobro servirali in spravljali Kranjčane v težave v napadu, saj proti dobro postavljenemu bloku Triglav ni našel protiorožja. Na tehnični odmor je šla vendarle domača ekipa s prednostjo 16:13, ko je Jure Jenko z blokom ustavil Radovića. Jenko je bil uspešen tudi v napadu, za spet nekaj višjo prednost kranjske ekipe. Kranjčani so tokrat nadaljevali zbrano tudi v končnico, razlika je narasla na 23:15, kar je zadoščalo za znižanje izida na 2:1.

Četrti niz je na začetku spet prinesel izenačen boj. Ko je na servis Jenka Beravs ustavil z blokom ustavil Jaka Kšelo, nato pa še Rezar Berglez, so Kranjčani ušli na 3 točke prednosti. Po tehničnem odmoru se je nadaljevalo v istem ritmu. Neubranljiv servis Jureta Jenka in uspešen napad Breganta sta prisilila trenerja gostov v pol minute odmora pri izidu 10:5 za Kranjčane. Odmor je bil uspešen, saj so gostje dosegli dve zaporedni točki in nekoliko ustavili nalet Triglava. Kranjčani pa so ponovno pritisnili na plin in Kšela je vzel še drugi odmor pri izidu 14:8. Prednost 6 točk je pri drugem tehničnem odmoru je zagotovil z uspešnim napadom Žiga Lužovec, ki je bil do tega niza v napadu bolj ali manj neopazen. Zdaj so se zatresle roke tudi gostom, ki so več grešili in domačim omogočali, da so lažje prihajali do točk. Pri 21:13 je postalo vse bolj jasno, da bo tekmo odločal peti niz. Nekaj nenatančnih napadov domače ekipe je dalo še nekaj upanja gostom, da se morda vrnejo v igro, a po odmoru Saša Ropa so Kranjčani prišli do zaključne žoge in izenačenja na 2:2.

Peti odločilni niz so bolje začeli Kranjčani, povedli so s 3:1 po dveh napakah Kanadčana Manthe. Ko je Jure Jenko dodal še spektakularen blok, je Kšela vzel odmor, da bi prekinil ofenzivo domačih odbojkarjev. Po prekinitvi je Mantha še enkrat poslal žogo izven igrišča in prednost Kranjčanov je narasla na 4 točke. Hočani so v tem nizu slabo servirali in tako tudi niso mogli iskati priključka do menjave polj pri izidu 8:4 za Triglav. Gostje so se vrnili v igro po napadu Manthe za zaostanek 2 točk. Zdaj je prekinil igro Sašo Rop, Kranjčani pa za nekaj trenutkov ustavili pritisk gostov. Hočani so na 10. točki izenačili izid in obetala se je srhljivka v zaključku tekme. Prek Radovića, ki je dosegel dve točki zapored so po dolgem času prišli do vodstva 12:11. Rop je odgovoril še z enim odmorom. Prvo zaključno žogo za Kranjčane je kot se spodobi priigral Janko Bregant, a so jo gostje prek Manthe izničili. Napetost se je stopnjevala in šele po peti zaključni žogi so Kranjčani ustavili Radovića in si zagotovil dve prepotrebni točki.

Galerija fotografij – avtor Aleš Oblak

« 1 od 2 »