Slovo od Mevza Cup srednje evropske lige

V ljubljanski dvorani Tivoli bo od sobote do ponedeljka zadnji turnir Mevza Cup lige, ki ga gosti domači ACH Volley, sodelujejo pa še KDS Sport Košice (SVK) in kranjski Triglav. Za Kranjčane bosta to zadnji tekmi, saj se trenutno nahajajo na 9. mestu in že nekaj časa nimajo več možnosti za sodelovanje na zaključnem turnirju, ki bo letos gostil avstrijski SK Posojilnica Aich Dob.

Triglavani so na dosedanjih tekmah pokazali, da se lahko enakovredno kosajo z vsemi nasprotniki v tem tekmovanju, čeprav se po proračunu ne morejo primerjati z nobeno od ekip v tem tekmovanju. Mevza Cup bi lahko mogoče ocenili tudi kot nepotrebno motnjo, da so se odbojkarji fokusirali na druge cilje kot na čim boljšo uvrstitev v državnih tekmovanjih, saj se zdaj ekipa krčevito bori za nastop v modri skupini državnega prvenstva. Vendar je treba povedati, da so igralci v tem tekmovanju pridobili ogromno izkušenj in prepotrebne igralne minutaže v igri na višjem nivoju, kar je za razvoj in napredek te ekipe in posameznikov v njej neprecenljivo.

Na zadnjem turnirju se bo Triglav pomeril z domačo ekipo ACH Volley in tukaj bodo točke štele dvojno in to dobesedno. Tekma šteje tudi za 1. DOL 18. krog in ker so Kranjčani le 3 točke pred Hočami, bi jim za zanesljivo uvrstitev v modro skupino vsaka točka prišla še kako prav. Čeprav je treba v isti sapi povedati, da ACH Volley v državnem prvenstvu še na nobeni tekmi ni oddal točke, vsega skupaj so izgubili dva niza! Triglavani se bodo trudili, da to kot gora veliko točko osvojijo. Seveda pa imajo tudi Hoče visoko prepreko, ki se ji reče Panvita Pomgrad. Prekmurci v zadnjem času igra spet odlično, kot na začetku sezone.

V drugi tekmi v nedeljo pa čaka Kranjčane še slovaška ekipa KDS Sport Košice, ki je trenutno mesto za Triglavom in fantje se bodo potrudili, da se od lige poslovijo z zmago, ter tako obdržijo 9. mesto.

Za vse tiste, ki vam je Tivoli predaleč, ali pa še uživate na počitnicah, bo možno tekme spremljati preko internetnega TV portala Laola1.tv:

sobota, 24.2.2018, ob 18:00 ACH Volley – Triglav Kranj

nedelja, 25.2.2018, ob 18:00 Triglav Kranj – KDS Sport Košice

statistične podatke in zadnje dogodke v živo pa na LIVESCORE.OKTRIGLAV.SI .