Pokal Kranja 2020 – poročilo

Pokal Kranja 2020 je bil v svoji 16. izvedbi na sporedu nekoliko prej kot običajno,  saj se bo tudi uradna sezona s tekmami Sportklub prve odbojkarske lige začela že 19. septembra. Tokrat so se turnirja udeležile poleg kranjske Hiše na kolesih Triglav še Calcit Volley Kamnik, Merkur Maribor in Krka Novo mesto. Zelo močna zasedba je postregla z zanimivimi tekmami, ki so pokazale, da bo letošnja sezone v prvi ligi zares izenačena.

V prvi tekmi je domača zasedba povedla z 1:0 proti favoriziranim Kamničanom, ki so nato naslednja dva niza sicer dobili, a izid bi prav lahko bil tudi drugačen. Kranjčani so prijetno presenetili domače gledalce, saj so v povsem prenovljeni postavi pokazali všečno igro in si zaslužili kar nekaj odobravanja in pohval prisotnih gledalcev in strokovnjakov. Za goste je bila to sicer prva pripravljalna tekma in se jim je še nekoliko poznala neuigranost, a so v drugem in tretjem nizu pokazali, kje bodo njihovi glavni aduti. Največ točk je za Kamnik dosegel Gasparini, zelo dobro je igral tudi Kosmina, pri domačih je bil po točkah najboljši kapetan Bregant, lepo igro pa je prikazal tudi Miha Mali.

Drugo tekmo med Mariboračani in Novomeščani so bolje začeli Dolenjci in osvojili prvi niz s 25:23, nato pa so Štajerci podobno kot Kamnik v prvi tekmi osvojili naslednja dva in se uvrstili v večerni finale. Tudi ta tekma je bila dokaj enakovredna in bi se prav lahko končala tudi drugače. Povedati je treba, da so Mariborčani nastopili brez prvega organizatorja igre Planinšiča, ki ga je nadomestil Žirovničan Adi Adžovič.  Pri Mariborčanih je bil najuspešnejši Donik, pri Dolenjcih pa Pulko.

V tekmi za 3. mesto so bili Novomeščani boljši nasprotnik od domače ekipe, ki je zaigrala v malo spremenjeni postavi, saj je na mestu podajalca zaigral Aljoša Šikanič, kot korektor se je predstavil Jure Glamočanin, Matic Fajfar pa je zaigral na poziciji libera. Dolenjci so v svojo korist odločili vse 3 nize, največ točk sta prispevala Travnik in Pulko, pri domačih pa je bil najuspešnejši scorer Glamočanin.

Zmago na turnirju so si priborili igralci Calcit Volley-a, ki so v dokaj kakovostni predstavi premagali Merkur Maribor. Pri Mariboru je dva niza odigral Možič, ki je dosegel 20 točk, pri Calcitu pa sta bila tokrat na igrišču tudi Beravs in Plot, po točkah pa sta bila najboljša Bregar in Štalekar – oba sta dosegla po 13 točk.

Ekipe so nastopile v naslednjih postavah:

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Lukšič, Nanut, Glamočanin, Tučen, Bregant, Godnič, Libnik (L), snedec, Mali, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček, Fajfar (L).

Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L), S. Adžović, A. Adžović, Mulec, Detela, Bračko, Možič, Košenina, Donik, Boroja (L), Uremovič, Kisiliuk, Kovačič.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina, Gasparini, Hebda, Klobučar, Brulec, Beravs, Štalekar, Plot (L).

MOK Krka Novo mesto: Hafner, U. Štefanič, Erpič, Vrhovšek, Borin(L), M. Štefanič, Travnik, Pulko, Lindič, Jaklič (L), Koncilja.

Izidi

Polfinale:

Hiša na kolesih Triglav : Calcit Volley 1 : 2 (-19, 22, 20)

Merkur Maribor : MOK Krka 2 : 1 (-23, 14, 24)

Za 3. mesto

MOK Krka : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (23, 17, 24)

Za 1. mesto:

Calcit Volley : Merkur Maribor 3:0 (23, 19, 16)