Začetek Sportklub prve odbojkarske lige

19. septembra se že začne prvi krog novega državnega prvenstva – Sportklub prva odbojkarska liga. Na uvodni tekmi se bo naša prva moška ekipa odpravila v Kamnik na gostovanje pri Calcit Volley. V moški Sportklub 1A odbojkarski ligi bo v letošnji sezoni nastopalo osem moštev. Ekipe bodo v okviru rednega dela prvenstva po trikrožnem sistemu odigrale 21. krogov, sledile bodo končnica in finalne tekme, ki se bodo zaključile do 18. aprila.

Pred začetkom sezone je trener Sašo Rop komentiral priprave: “Fizična pripravljenost je nadpovprečna, fantje so večinoma delali programe med poletjem, so seveda izjeme in niso vsi enako pripravljeni, ampak neka osnova je. Pavza je vplivala zelo specifično na igralce, predvsem so lačni odbojke, moje mnenje je, da je marsikoga ta situacija “stresla” v pozitivnem smislu! Današnja mladina je zelo razvajena, večinoma mislijo, da so dvorane zgrajene zaradi njih in, da so se trenerji rodili zato, da bodo njih trenirali tako, kot njim paše. Neke spoštljivosti in predvsem volje do uspeha mnogi nimajo, ker imajo doma vse kar rabijo in bodo že straši poskrbeli za njih. Pri nas je situacija drugačna, vsaj tako jih navajamo in upamo, da nam vsaj deloma to uspeva.”

Prihajajočo ligo je ocenil kot najmočnejšo v zgodovini: “Letošnja 1A liga je zagotovo najmočnejša v zgodovini slovenske lige. Mislim, da bo igralo 7 ali 8 “srebrnih” reprezentantov iz zadnjega EP. Vse ekipe razen nas in morda Krke imajo najmanj 2 tuja igralca, kar pomeni, da nas čaka peklenska liga, z ACH-jem in Calcit-om na čelu.”

Domača ekipa se je letos zopet precej pomladila. Glede prestopov in sprememb v postavi Sašo Rop pravi sledeče: “Sprememb v postavi naše ekipe je zelo veliko. Štirje igralci prve postave so ekipo zapustili, trije so prestopili v naša najboljša kluba, Jure Jenko pa je postavil superge v kot. Priključili smo dva fanta iz mladinskih vrst, iz Šempetra je prišel Gal Ibrišimovič, iz Kanala je prišel Maj Nanut. Iz Hoč se je “nazaj na Gorenjsko” vrnil Aljoša Šikanič, domov, v matični klub pa se je vrnil Andrej Štembergar Zupan, ki bo po okrevanju po operaciji meniskusa zagotovo dodana vrednost ekipi. Vsi fantje so se dobro vklopili, kaj pa bodo prinesli ekipi, bo pa pokazal čas.”

 

SESTAVA EKIPE  
ŠT. DRESA IME IN PRIIMEK LETNIK DRŽAVLJANSTVO IGRALNO MESTO
7 Janko Bregant 1986 Slovensko Korektor
9 Jani Godnič 1997 Slovensko Podajalec
4 Maj Nanut 2000 Slovensko Sprejemalec
14 Andrej Štembergar Zupan 1989 Slovensko Sprejemalec
1 Gal Ibrišimovič 2001 Slovensko Bloker
15 Aljoša Šikanič 1997 Slovensko Podajalec
11 Amadej Snedec 2003 Slovensko Bloker
17 Matic Fajfar 2002 Slovensko Libero
13 Miha Mali 1996 Slovensko Sprejemalec
6 Uroš Tučen 1995 Slovensko Bloker
16 Jan Maček 1997 Slovensko Bloker
5 Jure Glamočanin 2002 Slovensko Korektor
10 Blaž Libnik 1997 Slovensko Libero
         
         
STROKOVNI ŠTAB
Trener Sašo Rop
I. pomočnik trenerja Gregor Perhaj
statistik Bor Omejc
trener za telesno pripravo Jernej Pleša