Tretji poraz Kranjčanov v tednu dni

pokal_slovenije_kamnik_20091117_1254358636Kranj, 21. novembra. Astec Triglav je v 10. krogu 1.DOL doživel še drugi poraz proti ekipi UKO Krope, tokrat so Kroparji slavili v domači dvorani v Radovljici s 3:1 (26, -26, 18, 21). Kljub temu, da za gostujočo ekipo ni igral poškodovani organizator igre Miloš Antonić, so gostje imeli svoje priložnosti v tej tekmi, zlasti v končnici prvega niza in v četrtem nizu, vendar jih zaradi neodločne igre v napadu niso izkoristili. Domači so z dobrim blokom in zanesljivo igro Pelemiša in Slabeta tekmo zasluženo pripeljali do zmage.
Dvorana Srednje gostinske šole, gledalcev 300, sodnika: Seifried (Maribor), Gril (Pekre).

UKO Kropa: Pelemiš 20, Goričnik 8, Šolar, Hrovat 23, Todorovič, Kržišnik, Gašperšič, Slabe 17, Hrast 3, Stavbar 9, Debevec, Blaznik.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 3, Bilandžič 10, Planinc 13, Rop 11, Potočnik 4, Štembarger 12, Berčič, Bežek, Mar. Ambrožič, Mat. Ambrožič.

Odbojkarji UKO Krope so poskrbeli še za eno presenečenje, še drugič v sezoni so dobili sosedski obračun s Kranjčani. Če so v prvi tekmi igralci Astec Triglava še našli kakšno opravičilo za poraz (to je bil za njih dolgo časa edini), ga tokrat ne morejo. Očitno je, da se nahajajo v krizi, saj so izgubili že tretjič zapored, kar pred začetkom tekmovanja v evropskem pokalu Challenge vsekakor ni vzpodbudno.
Gostitelji so v prvem nizu vodili s 7:4 in 13:9, po drugem tehničnem odmoru, ko je bil izid 16:13, pa so Kranjčani s tremi točkami Ropa izid izenačili. Z dobrim servisom Štembergarja so tudi povedli, v izenačeni končnici pa je slab sprejem Triglava izkoristil Pelemiš.
Izenačeno je bilo tudi v drugem nizu. Šele pri izidu 11:13 so si gostje priigrali dve točki naskoka, toda borbeni Kroparji se niso predali in izenačili na 18. točki. Gostje so spet ušli za dve točki (20:22), a jih Kropa z blokom Stavbarja ujela, končnica in podaljšan niz pa sta tokrat vendarle pripadla Triglavu.
Tretji niz je zaznamovala boljša igra domačih in vodstvo s 13:9. Gostom ni pomagala niti minuta odmora, po vodstvu z 20:14 so sicer še znižali na tri točke zaostanka, toda domači so vseeno brez težav slavili.Kroparji so z dvema zaporednima blokoma Slabeta in Goričnika v četrtem nizu izničili začetno prednost tekmecev, z dvema uspešnima blokoma Hrovata pa povedli z 12:11. Gostje so zadnjič vodili pri 16:18, toda njihovo prednost je kropa izničila, povsem prevzela pobudo in s točko Goričnika poskrbela za presenečenje.

Avtor prispevka: Slovenska tiskovna agencija