3. turnir Mevza Cup na Madžarskem

Po zmagi v 8. krogu 1. DOL proti Hočam potujejo Kranjčani na Madžarsko v Kazincbarciko, kjer jih v petek in soboto čaka nastop na tretjem turnirju srednjeevropske lige Mevza Cup. Kazincbarcika bo tudi najdaljše gostovanje za Triglavane, saj se industrijsko mesto z blizu trideset tisoč prebivalci nahaja na severovzhodu Madžarske, proti Slovaški in Ukrajini. Tokrat gre za 3-dnevni turnir, kjer bodo Kranjčani v petek, ob 18. uri najprej igrali z domačini Vegyész RC, nato pa še v soboto proti Avstrijcem – Union Reiffeisen Waldviertel. Madžari se trenutno nahajajo na 4. mestu tabele z dvema zmagama in dvema porazoma. V svoji ekipi imajo 3 tuje odbojkarje in sicer sprejemalca Makedonca Vlada Mileva, podajalca sta pa iz Venezuele in Velike Britanije. Trener Daniel Oravec prihaja iz Slovaške.

Tudi Avstrijci imajo pisano mednarodno zasedbo, saj sta v kompletni ekipi le dva domačina, ves ostali arzenal pa predstavljajo tujci iz Češke, Latvije, Kanade, Nemčije. Trener in pomočnik prihajat prav tako iz Češke. Waldviertel je do tega turnirja premagal le Mladost Ribolo Kaštelo.

Obe tekmi bo možno spremljati na LIVESCORE.OKTRIGLAV.SI – rezultat v živo in statistika v živo, o kakšnih spletnih prenosih pa ni podatkov.