5 vprašanj s Špelo Morgan

Špela Morgan je dobra znanka državnega prvenstva v Kranju in tudi dobitnica večih medalj. Že dvakrat je osvojila 3. mesto na DP-ju – leta 2017 in leta 2020 – obakrat v paru s Tajdo Lovšin. Slednja je v letošnji sezoni začela sodelovanje z aktualno državno prvakinjo Tjašo Kotnik, Špela pa je združila moči s Tajdino sestrično Nino Lovšin. Skupaj sta osvojili turnir v Preddvoru in nastopili v finalnem krogu kvalifikacij za olimpijske igre. Na DP-ju jima bodo na poti do nove turnirske zmage nasproti stale zahtevne ovire, saj so že prijavljene ekipe kot so Tajda Lovšin & Tjaša Kotnik ter večkratni državni prvakinji Tjaša Jančar & Klara Kregar. Pred začetkom prvenstva smo Špeli zastavili 5 vprašanj.

1. V letošnji sezoni si združila moči z Nino Lovšin. Nam lahko zaupaš kako je ta ekipa nastala in kdaj?

Z Nino sva združili moči bolj kot ne po naključju. Konec februarja sva se obe pridružili reprezentančnim treningom, kjer sva po nekaj treningih videli, da nama skupna igra leži, in se tako potem odločili, da bova to sezono odigrali skupaj.

2. Kako se Ninina igra razlikuje od Tajdine? Tudi v tem dvojcu igraš na poziciji blokerke?

Nina in Tajda sta obe kvalitetni odbojkarici na mivki. S Tajdo sva bili dolgo let partnerici in tudi dobri prijateljici, kar se je zagotovo poznalo v uigranosti. Z Nino pred letošnjo sezono še nisem igrala, ampak sva se presenetljivo dobro ujeli od samega začetka. Sem pa tako pri eni, kot pri drugi sestrični v vlogi blokerke.

3. Kako bi ocenila svojo letošnjo sezono do tega trenutka? Lahko morda izpostaviš kak rezultat? Je kateri izmed turnirjev glavni fokus sezone?

Za sabo imava nekaj tekmovanj, med drugim 2 zmagana turnirja in uvrstitev v finalni krog kvalifikacij za olimpijske igre, s čimer sem seveda zelo zadovoljna. Eden glavnih fokusov je bil finalni turnir Continental Cup-a, saj sva imeli priložnost igrati z najboljšimi evropskimi ekipami. Žal rezultat ni bil tak, kot bi si želeli, vendar se iz takih tekem največ naučiš. Sedaj se osredotočava predvsem na Ljubljanski turnir svetovne serije, kjer bova poizkušali prikazati čim boljšo igro.

4. Z Nino sta že osvojili turnir v Preddvoru. Je na državnem prvenstvu znova cilj naslov, ali si zaradi drugačne konkurence zastavita drugačne cilje?

Seveda je cilj kot pri vsakem turnirju tudi tukaj zmaga. Zavedava se, da bo na turnirju konkurenca močna, vendar naju to ne odvrača od najinega namena.

5. Iz igralk na prvih štirih mestih lanskega DP-ja moraš sestaviti dvoransko ekipo (6 + libero + trenerka). Kako bi razdelila vloge?

Uh, to bi bilo pa zanimivo. Kot podajalko bi postavila Lano Žužek, libero bi bila Zala Špoljarič, Moniko Potokar in Tajdo Lovšin bi umestila na sprejemalsko mesto, sebe in Tjašo Kotnik na blokersko, korektorica bi bila Katarina Bulc, vodila pa bi nas Nina Zdešar 🙂.

 

 

Blagovna znamka Active O2 je sponzor državnega prvenstva v odbojki na mivki v Kranju.