5 vprašanj s Tadejem Boženkom

Po dveh letih odsotnosti od državnega prvenstva v odbojki na mivki se nanj vrača Tadej Boženk – Korošec, ki je med leti 2016 in 2019 dominiral kranjski turnir in štirikrat osvojil zlato. Tri izmed teh naslovov je osvojil z Danijelom Pokeršnikom, starim in tudi novim soigralcem v letu 2022. Tadej je letos že osvojil tretje mesto v Mokronogu in drugo mesto v Mežici s Klemnom Šenom.

1. Je bil dvoletni premor samo premor od državnega prvenstva ali od odbojke v celoti? Kaj si počel vmes? Si morda po vzoru nekdanjega soigralca Anžeta Bahča začel z ultramaratoni?

Lansko leto sem imel premor od DP, ker sem imel najpomembnejšo vlogo na poroki. Bil sem poročna priča Anžetu Bahču in poroko je imel ravno na dan državnega prvenstva. DP je pomembno zame, vendar, ko se poroči najboljši kolega, niti ne premišljuješ veliko, ali se boš udeležil turnirja. Pred tem sem dobil prvega sina, lansko leto pa še drugega in sem svoj prosti čas raje posvetil družini. Od odbojke se v celoti nisem poslovil, saj je odbojka na mivki moj poklic in to že kar nekaj let. Na to sem ponosen in hvaležen sem, da lahko delam to, kar me veseli. Bahč je super fant in ga spoštujem in podpiram v njegovem sedanjem športu. Da bi se mu pa pridružil… Mu raje pustim, da on zmaguje na teh ultramaratonih 😃.

2. Kako se je zgodil “reunion” starih koroških sabelj? Si ti poklical Danijela ali on tebe? Te je moral dolgo prepričevati?

Za tem je kar dolga zgodba. Moja želja je bila, da se z Vidom Jakopinom sestaviva in odigrava še kakšno sezono, vsaj v domačem prvenstvu. Žal to zaenkrat še ni izvedljivo, mogoče naslednje leto 😉. Z Danijelom se dobro poznava in, ko je debata nanesla da DP, sva se hitro strinjala, da bi bilo zanimivo spet poizkusiti odigrati kakšen set skupaj. Ni mu bilo treba me dolgo prepričevati, moral je le malo dlje čakati na odgovor 🙂. Nisem bil ravno prepričan, če bom sploh kaj odigral v tej sezoni.

3. Tri naslove si osvojil z Danijelom, nato še enega z Vidom. Če ti uspe še letos bo to že tvoj 5. naslov, da o Danijelu ne govorimo. Te motivirajo številke in rekordi, morda bolj sama igra in vzdušje, ali kaj drugega?

Naslovov ne štejem, ker raje uživam v igri, rezultati pa so posledica dela, ki ga vložiš. Ni boljšega občutka kot kadar stopiš na igrišče in te publika glasno sprejme in ti da dodatno energijo. Zares je poseben občutek, ko lahko igraš pred publiko, ki ima rada odbojko na mivki, ki ti zaploska za vsako borbeno potezo na igrišču… To sem pogrešal in zato se počasi vračam nazaj na mivko.

4. Na letošnjem turnirju v Mežici se z Danijelom nista odločila za skupni trening, temveč sta igrala en proti drugemu. Je to morda del pripravljalnega procesa, kjer iščeta šibke točke drug drugega, ali gre za posebne naveze zaradi lokalnega koroškega turnirja?

Vse je taktika 😃. Ne, v začetku sem imel manjše težave s poškodbo komolca in nisem bil ravno stoodstoten glede nastopa v Mežici.

5. Če bi obstajalo državno prvenstvo mešanih parov, koga bi povabil v svojo ekipo in ali bi imela dobre možnosti?

Tu bi izbral kar svojo ženo Marino. Dobro nama gre v zakonu, zato ne dvomim, da bi nama uspelo tudi na mivki 😃. En turnir sva pred leti že odigrala v Avstriji in celo zmagala. Po tem pa sva raje pustila še ostalim parom, da uživajo v zmagah 😂😜.