5 vprašanj s Črtom Bošnjakom

Črt Bošnjak, aktualni državni prvak na mivki in hkrati član dvoranske reprezentance na nedavni ligi narodov, se vrača na DP v Kranj! V njegovi karieri na mivki je že kar nekaj vidnih rezultatov: v letih 2017 in 2018 je osvojil 4. mesto na DP-ju z Nejcem Marovtom, v letu 2019 3. mesto na DP-ju z Miho Plotom in 5. mesto na SP U21 ter EP U20 z Rokom Možičem, v letu 2020 3. mesto na DP-ju z Danijelom Pokeršnikom in leto za tem še 1. mesto z istim soigralcem. Letos bosta v Kranju z Danijelom nastopila vsak v svoji ekipi in razumljivo oba ciljala na najvišja mesta. Pred začetkom prvenstva smo Črtu zastavili 5 vprašanj.

1. Ponovno se vračaš na turnir v Kranj. Glede na to, da si ga lani osvojil, imaš letos podobne cilje?

Z veseljem prihajam braniti naslov državnega prvaka in želim si, da bom pri tem uspešen.

2. Namesto Danijela Pokeršnika si se letos dogovoril z Alanom Košenino, reprezentančnim kolegom in lanskim dobitnikom bronaste medalje. Je dogovor padel na tekmah lige narodov, kjer sta nedavno igrala skupaj?

Res je. Dogovor je padel na tekmovanjih VNL-ja (Volleyball Nations League), kjer sva med drugim bila tudi cimra. Poleg tega, da se zelo dobro poznava že nekaj let, je Alan odličen igralec, saj je lansko leto poleg 3. mesta na državnem prvenstvu osvojil tudi hvalevredno 2. mesto na FIVB turnirju v Ljubljani.

3. Kateri par izmed naših ostalih dvoranskih reprezentantov bi imel največ možnosti proti vama z Alanom?

Vsi fantje iz dvoranske reprezentance so izjemno tehnično podkovani in fizično sposobni igralci. Zato menim, da bi katerakoli kombinacija odlično funkcionirala na peščenih igriščih. Možnosti za zmago ne bi želel pripisovati nobenemu. Bi pa se moral kdorkoli za zmago zelo potruditi.

4. Državni prvak na mivki in hkrati reprezentant v dvoranski odbojki je bil redkokdo. Poznaš še kak tak primer? Si šteješ to kot poseben dosežek? Kateri šport ti je ljubši in zakaj?

Nekaj mislim, da jih je bilo, npr. Jasmin Čuturić, Rok Satler in Jan Pokeršnik. Iskreno, o tem kot o dosežku še nisem razmišljal. Menim le, da je to plod ustreznega dela tako v dvorani kot na mivki. Favoriziral ne bi nobenega izmed športov, lahko pa priznam, da v času dvoranske sezone velikokrat pogrešam odbojko na mivki in obratno.

5. Letos gremo na DP-ju po dolgem času na sistem dvojne eliminacije in 3 dni turnirja. Je to po tvojem okusu ali preferiraš skupine in zakaj?

Državnega prvenstva v sistemu dvojne elimininacije še ne poznam. Dejstvo je, da moraš, ne glede na sistem, v izločilnih bojih premagati vsakogar, če želiš postati prvak.