5 vprašanj z Nino Lovšin

Nina Lovšin se državnega prvenstva v odbojki na mivki udeležuje že od leta 2014 in je v osmih poskusih kar trikrat osvojila medaljo. S sestrično Tajdo Lovšin je leta 2018 osvojila bron in leta 2019 srebro, s Špelo Morgan pa leta 2021 zopet srebro. Na letošnji DP se je prijavila z novo soigralko, 18-letno mladinsko reprezentantko Asjo Šen. Pred začetkom prvenstva smo ji zastavili 5 vprašanj.

1. Lahko enega izmed že kar številnih turnirjev za državno prvenstvo izpostaviš kot najljubšega in poveš razlog?

Vsaka udeležba je po svoje posebna, ampak če že moram izpostaviti, bi bil to tisti, ki sem ga leta 2019 igrala s Tajdo, ker sva igrali zelo dobro in nama je le malo zmanjkalo za zmago v finalu.

2. Na DP-ju si zamenjala že nekaj igralnih partneric – Tajda Lovšin, Špela Morgan, Tjaša Jančar, Katarina Fabjan in zdaj Asja Šen. Kaj iščeš pri novi soigralki, ko se dogovarjaš za novo sezono?

Z Asjo sem prvič igrala lani, na turnirju v Ičićih, kjer sva se dobro ujeli. Je zelo perspektivna igralka in ena najboljših mladih igralk trenutno pri nas. Zdi se mi pomembno, da tudi me – nekoliko bolj izkušene – odigramo nekaj turnirjev z mlajšimi nadobudnimi igralkami, ker na takšen način pridobijo več izkušenj, kakor pa samo z igranjem turnirjev s svojo generacijo. Najbolj pomembna pri soigralki je zame želja, borbenost in vztrajnost, kar menim, da obe z Asjo imava. To je tudi tisto, kar si želim, da pokaževa na turnirju.

3. Z Asjo sta na turnirju v Mežici osvojili 2. mesto. Si z rezultatom zadovoljna?

Glede na okoliščine sem zadovoljna, da sva uspeli odigrati dovolj dobro za drugo mesto. Predvsem zato, ker sva zgolj enkrat trenirali skupaj, pa še zbolela sem teden pred turnirjem in niti sama nisem uspela trenirati. Verjamem, da imava za državno prvenstvo še veliko rezerve v igri. Punci, ki sta zmagali Mežico (Živa Javornik in Maja Marolt), pa sta si res zaslužili zlato medaljo, ker sta se dobro borili in zelo lepo odigrali proti nama na turnirju.

4. Koliko časa se z Asjo že pripravljata skupaj in kaj v vajini igri še manjka?

Mežica je bil najin prvi in edini turnir do zdaj v letošnji sezoni, tako da nimava nekih načrtnih priprav in trenirava, ko se uspeva dogovoriti za skupni trening. Najpogosteje trenirava posebej (jaz v Kopru, Asja v Ljubljani). Manjka nama večje število odigranih tekem, kar se odraža pri tem, da včasih zmanjka zbranosti za bolj konstantno igro.

5. Kakšne imata z Asjo cilje na tokratnem državnem prvenstvu? Glede na nesrečno izgubljene stopničke za Asjo lansko leto, bi lahko sklepali, da si ona želi medalje, ti pa imaš v žepu že vse razen zlate.

Z Asjo o cilju nisva govorili. Se pa vsak turnir igra za zmago in tudi tokrat ni nič drugače. V kolikor bova odigrali zbrano in obdržali v igri tudi nekaj zabave skozi vsako tekmo, lahko rezultat iz Mežice izboljšava.