5 vprašanj z Danijelom Pokeršnikom

Danijel Pokeršnik, ki je že zadnja tri leta zapored osvojil naslov državnega prvaka v odbojki na mivki skupaj s Tadejem Boženkom, je že oddal svojo prijavo na Sberbank Državno Prvenstvo v odbojki na mivki Kranj 2019. Tokrat ne bo nastopil z dolgoletnim soigralcem iz Koroške, temveč bo svoj skupno 8. naslov lovil s Sergejem Drobničem. Pred turnirjem smo mu zastavili pet vprašanj.

 

1. Kar 3 leta zapored že nosiš naslov državnega prvaka skupaj s Tadejem Boženkom, letos pa si se na turnir prijavil s Sergejem Drobničem. Čemu letos menjava partnerja?
S Sergejem sva se že v preteklih sezonah pogovarjala, da bi odigrala kakšen turnir – pa sva se končno dogovorila. Je pa res da nimajo vsi letošnji soigralci istih planov kot jaz (dopusti itd.), zato stalno menjam. Na vsakem DP je bil cilj zmaga – kot tudi na vseh drugih turnirjih. Tako je tudi letos. Upam, da se s Sergejem dobro ujameva na igrišču – tako bo sledil tudi rezultat.

2. Lani si osvojil svoj 7. naslov in s tem izenačil dosežek Sama Miklavca. Je letos cilj izenačiti dolgoletni rekord Jasmina Čuturića – 8 naslovov državnega prvaka? Obstaja med vami kakšna stava?
Res, da sem se izenačil z Miklavcem – vendar bi ga rad prehitel, kot tudi Jasmina. Verjeno ju je že oba strah, da bosta počasi padla eno stopničko niže (smeh). Med nami ni nobene stave, se pa z Jasminom včasih oba pošaliva na ta račun.

3. Ti je kateri od finalnih obračunov ostal posebej v spominu in zakaj?
Prvi mi je bil najljubši ali pa pač samo poseben. Posebej zato, ker se do ogleda tekme sploh nisem spomnil, kaj se je dogajalo v 3.setu. Zgleda je bil tako napet in sem si toliko želel zmage, da po tekmi sploh nisem vedel, kaj se je dogajalo (mislim da se je končal pri 16:14 za naju). Spomnim se le zadnje točke. Tudi lanski finale mi je ostal v spominu, ker je bil zaključen z lepo točko.

4. Za seboj imaš uspehe tako v dvoranski odbojki, kot v odbojki na mivki in snegu. Če bi moral izbrati samo eno disciplino, katera bi to bila?
Definitivno bi igral samo na mivki. V dvorano me še vleče, vendar sem že toliko odtreniral in odigral toliko tekem, da bi si po mojem hitro premislil in še enkrat nehal z dvorano. Lepo je tudi tekmovati na snegu, posebej zaradi lepih lokacij tekmovanj.

5. Običajno se lahko po zmagi poveseliš na katerem od koncertov Kranfesta. Si si letos že ogledal program ali se osredotočaš na trening?
Preletel sem program Kranfesta, ampak še nisem odločen. Kot vsako leto je lepo v zaključnih bojih, ker je zaradi dogodka dosti gledalcev. Poseben občutek je tekmovati pred tolikšno publiko. Upam, da bo tudi letos tako oz še več ljudi 🙂