ACH Volley brez težav v prvi tekmi

ach_volley_20121107_1796557391Kranj, 7. novembra. Odbojkarji ljubljanskega ACH Volleya so brez posebnih težav dobili prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije proti Astec Triglavu s 3:0 (10, 14, 16). Kranjčani so se sicer borili a tokrat proti zelo razpoloženemu nasprotniku kaj več kot na trenutke dopadljivo igro niso zmogli pokazati. Zmaji so dominirali predvsem v začetnem udarcu, kjer so dosegli lepo število direktnih točk in pa tudi kar dobro odmaknili nasprotnika od mreže, tako da so potem z visokim in kompaktnim blokom dokončali delo. Za domače je bila to vsekakor odlična priprava za sobotno tekmo proti UKO Kropi, ko bodo lovili svojo tretjo zmago v prvenstvu.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

Astec Triglav:  Klemenčič 1, Lužovec, S. Hafner 1, Jovanov, Bilandžić 4, Močnik 1, Rop 2, Bežek(L), Štembergar Zupan 12, T. Hafner5, Perhaj . Trener: Matej Maček.

ACH Volley: Flajs , Lewis(L), Šket 23, Sidibe , Klobučar 6, Petrović , Jablonsky 14, Ropret , Fabjan(L), Rašić 5, Moreno 5, Vidič 8. Trener: Luka Slabe.

FOTOGALERIJA

Gostje iz Ljubljane so hitro povedli s 4:1. Kranjski odbojkarji so se sicer trudili, a z nekoliko zmedeno igro v obrambi pomagali gostom do vodstva z 2:6. Po nekaj izvrstnih servisih Tima Hafnerja pa so domači vendarle prišli bližje le na točko zaostanka. Zmaji so z zanesljivo igro v napadu vendarle uspeli zadržati prednost 3 točk na prvem tehničnem odmoru. Nekaj napak domačega napada in že so bili gostje v prednosti 5:10. Kranjčani so imeli kar precej težav z visokim blokom gostov, ki so ga dokaj težko prebijali. Po asu Jablonskega je Matej Maček vzel pol minutni odmor, saj je semafor kazal že +6 za ACH Volley. Za trenutek so Orli sicer prekinili serijo Ljubljančanov, ki pa so umirjeno dočakali tudi drugi tehnični odmor še z malenkost večjo prednostjo. Zmaji so  v enakem ritmu nadaljevali tudi po tej prekinitvi, saj domači še nekaj časa niso uspeli doseči točke. Z odličnimi začetnimi udarci so izvajali pritisk na domače sprejemalce, s kompaktnim blokom preprečeval napade domačih, ki so v prvem nizu osvojili vsega 10 točk. Zadnjo točko za zmago v prvem nizu je z asom dosegel Carlos Moreno.

Visok blok gostov je začel delovati že takoj ob začetku drugega niza, saj so gostujoči odbojkarji hitro onemogočili vse poskuse Kranjčanov, da bi vendarle igro nekako spravili pod kontrolo. Pri 1:6 za ACH Volley je kratko predah zahteval domači trener. Potem so domači vendarle ustavili oranžno serijo in z dvema lepima napadoma izid znižali na 3:6. Sprejem gostov pa je kljub močnejšemu servisu Kranjčanov še naprej deloval brezhibno in Moreno je brez težav izigraval kranjske blokerje, kar je pomenilo zanesljivo vodstvo 4:8 ob prvem tehničnem odmoru.  Sledilo je obdobje nekoliko bolj izenačene igre na obeh straneh. Triglavani so se trudili, ampak gostje so vsako najmanjšo napako neusmiljeno kaznovali, domači pa v nasprotju z njimi niso izkoristili maloštevilnih priložnosti, ki so se jim ponudile. Prednost gostov je ob koncu niza z odličnimi začetnimi udarci povečal Šket, a takšne razlike kot v prvem nizu vendarle ni bilo.

Triglavani tudi v tretjem nizu niso vrgli puške v koruzo in so se še naprej trudili z borbeno igro nuditi čim večji odpor gostom. Z nekaj lepimi potezami so poskrbeli tudi za zadovoljstvo in odobravanje gledalcev. Nasprotnik ni kazal kakšnega namena ali znakov popuščanja. Kljub poletni igri domačih, so bili gostje vseskozi v varni prednosti 3-4 točk. Z asom Andreja Š. Zupana so se Triglavani približali na 2 točki zaostanka – 8:10. Kljub temu, da so Kranjčani v tem nizu igrali brez svojega kapetana Saša Ropa, pa so držali aktiven izid vse do 10:12. Ko je bivši »Kranjčan« Matej Vidič z blokom povišal vodstvo na 10:15, pa je domači trener skušal prekiniti novo serijo Zmajev s pol minute odmora. Alena Šketa to ni zmedlo toliko, da ne bi po odmoru dosegel še ene direktne točke iz začetnega udarca in drugi tehnični odmor je tako spet pripadel gostom s 6 točkami prednosti. Podobno kot v prvih dveh nizih so v tem obdobju gostje spet pritisnili na plin in ušli na 11:18 in tako jasno pokazali, da nimajo namena v Kranju izgubiti prav nobenega niza. Domači so z zavzeto igro ob koncu niza prednost ublažili in tudi zbrali največje število točk od vseh treh nizov.