ACH Volley je zmagal tudi v Kranju

Kranjčani so v 3. krogu pokazali nekaj dobre igre, a to je bilo vseeno premalo za kaj več kot poraz s 3:0 (17, 24, 11) proti gostom iz Ljubljane.

 

Sportklub 1A odbojkarska liga – 3. krog

Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley  0:3 (-17, -24, -11)

Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika Novak (Dvor), Melavc (Šempeter).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut 2,Pušnik 6, Tučen 5, Bregant , Godnič 5, Snedec 1, Mali 1, Štembergar Zupan 9, Šikanič 1, Maček 5, Libnik (L), Kumer(L). Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 2, Šket 8, Mašulović 10, Rutar 5, Todorović, Peruničić, Okroglič 3, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Pokeršnik 5, Videčnik 3, Kök 1. Trener: Mladen Kašić.

Prvi niz so odlično začeli gostje na servis Rutarja, saj se domačim do izida 1:5 ni uspelo zbrati na sprejemu. Po odmoru, ki ga je vzel Sašo Rop, so Kranjčani prekinili serijo Ljubljančanov s točko Janija Godniča. Domači so se nato vendarle ogreli in znižali prednost gostov na 2 točki. Zmaji so s servisi Alena Šketa spet pobegnili na 4 točke prednosti (8:12). Ljubljančani so nadaljevali zbrano igro in prednost še povečali na 11:17. Kranjčani nikakor niso uspeli v obrambi parirati nasprotniku, ki ni popuščal in vsako nezanesljivost domačih  kaznoval s točko. Prvi niz je zaključil z napako Miha Malija, potem ko je dobro serviral Filip Rutar.

Drugi niz so domači odigrali precej bolje. Nobeni ekipi se od rezultata ni uspelo odlepiti za več kot za točko, dokler niso Kranjčani z blokom ustavili Pokeršnika in prišli do vodstva 13:11. ACH Volley je z blokom Pušnika izid poravnal na 14. Z dvema napakama v napadu Maja Nanuta pa so gostje ponovno prišli v vodstvo z 2 točkama prednosti. Neumorni domačini so z blokom Tučna ponovno prišli do prednosti (19:18). V končnici so bile gostje ponovno bolj zbrani v obrambi in si s protinapadi priigrali prednost 20:22. Rop je vzel odmor, a Šket se na servisu ni dal zmesti in je takoj po odmoru dosegel še eno točko. Kranjčani so zmogli še en priključek kljub vodstvu gostov za 3 točke in so na rezultatu 23 ponovno poravnali izid. Zdaj je prekinitev zahteval Mladen Kašić. Nervoza je bila v zaključku velika tudi pri gostujoči ekipi. Čeprav so imeli rezultatsko pobudo in 2 zaključni žogi, so šele v tretjem poizkusu strli odpor domačih in dobili drugi niz.

Tudi začetek 3. niza je minil v dolgih izmenjavah in požrtvovalni igri domačih. Po asu Gjorgeva je Sašo Rop zahteval pol minute odmora, saj so gostje nabrali 3 točke prednosti. Gjorgev je nadaljeval z odličnimi servisi tudi po odmoru in dosegel vodstvo Ljubljančanov (2:8). Videlo se je, da so domači veliko energije in zbranosti pustili v izgubljenem drugem nizu, saj so gostje z lahkoto prihajali do točk in prednost je zrasla na 3:11. V obeh ekipah so opravili tudi nekaj menjav, a na igri se to ni kaj prida poznalo. Kranjčani niso popuščali kljub zaostanku in prikazali še nekaj lepih potez. Ljubljančani so rutinirano tekmo pripeljali do konca in pričakovano odnesli vse 3 točke iz Kranja. Najboljši igralec tekme je bil Nikola Gjorgev, ki je zbral 19 točk.