Začetek projekta K20

OK Triglav Kranj z letošnjo sezono predstavlja inovativen projekt, ki povezuje lokalna podjetja in šport.

V Kranju in okolici deluje veliko uspešnih malih in srednjih podjetij, ki so tihi nosilci lokalnega gospodarstva in nekateri tudi dolgoletni podporniki športa na Gorenjskem. Idejni vodja projekta Sašo Rop je priložnost videl v medsebojnem povezovanju tovrstnih podjetij in v orodjih, ki jih ima na voljo OK Triglav Kranj.

“Ideja K20 je nastala pred dobrim letom dni. Vsi vemo, da je v Kranju pomanjkanje iniciative po sponzoriranju ali možnosti večjih sponzorstev. Temu izzivu smo prišli nasproti z idejo o združevanju določenega števila srednje velikih in manjših podjetij, ki bi se vključila v skupen sponzorski projekt imenovan klub K20. Z ustanovitvijo kluba K20 tovrstnim podjetjem dajemo skupno identiteto, izpostavljenost lokalnemu občinstvu, možnost izmenjave znanja in navezovanja poslovnih stikov. V sklopu projekta bi se podjetja med seboj povezovala na tekmah in drugih dogodkih ter bila deležna raznih ugodnosti. Prvi vtisi so zelo dobri – hitro smo zbrali 20 sponzorjev, ki so pristopili k projektu.”

Trenutni člani kluba K20 so:

Prochrom Comp, BMA Partnerji, Spletokup, iPlus, Craft, Terrapromo, EKI Kranj, Goodyear, Eltron, Boteam, Luznar, Brce prevozi, Prima sistemi, TopDom, JMS Adriatic, Avtohiša Vrtač, Flycom Technologies, Novi plamen in Gitadella.

Sašo Rop pa se pri tem ne ustavi: “Upam, da bomo stvar še nadgradili. Podjetjem želimo sčasoma nuditi še več funkcij članstva – od izobraževanj, seminarjev, prilagojenega oglaševanja in tako naprej. K20 je trenutna platforma, oziroma trenutni status. Želeli bi nekoč projekt razširiti do K40, ker mislim, da je okolje tukaj sposobno in je dovolj podjetij, ki se vidijo v tem. Z večjim številom in diverziteto podjetij bo tudi rasla korist sodelujočih v povezovanju in možnost za sklepanje poslov. Za začetek bo pet tekem na sezono postalo neformalno druženje članov kluba ob dobrem športnem dogodku. To je osnovna poanta – da se podjetniki na športen sproščen način družijo, mrežijo in hkrati podprejo šport. S podporo odbojkarskega kluba Triglav Kranj bodo tako člani kluba K20 pridobili povečano konkurenčno prednost in prepoznavnost. Prepoznavnost kot uspešni podjetniki, dobri zaposlovalci, poleg tega pa kot podporniki športa in zdrave prihodnosti za mlade.”