Orli bodo skušali presenetiti Primorce

Thumbnail PreviewKranj, 21. januarja. V soboto, 23.1.2010, ob 18. uri bo v Športni dvorani Planina tekma zadnjega kroga prvega dela lige Radenska Classic med ekipama Astec Triglava in Marchiol Vodi iz Prvačine. To bo pravzaprav neke vrste prolog v tekmovanje v modri skupini, saj sta obe ekipi že dalj časa zanesljivo uvrščeni v boljšo skupino za nadaljevanje državnega prvenstva. Tekma bo tudi odločala o 2. mestu, saj ga Kranjčani lahko zadržijo le v primeru zmage proti Primorcem, kajti drugi kandidat za to pozicijo Galex Mir v zadnjem krogu igra proti Mariboru in ni verjeti, da bi si Prekmurci tu privoščili kakšno presenečenje. Calcit Kamnik je s porazom proti Galexu v prejšnjem krogu iz tega boja že izpadel in bo v vsakem primeru po tem krogu ostal na 4. mestu.

 

Kranjčani so jo kljub izgubljeni točki v Slovenski Bistrici še dobro odnesli in bodo ne glede na izide v zadnjem krogu zanesljivo osvojili najmanj 3. mesto, kar pomeni, da v drugi del nesejo vsaj 2 točki. Za kaj več pa bi bilo potrebno premagati Marchiol s 3:0 ali 3:1. Torej motivacije prav gotovo dovolj za mlado kranjsko ekipo, zato bo ta tekma praktično že pravi uvod v tekmovanje v modri skupini, kjer slabih nasprotnikov ne bo več in bo tudi zmagovati v serijah precej težje kot je to bilo do sedaj.

Za Marchiol ta tekma nima posebej velikega pomena, saj so zanesljivo osvojili prvo mesto in 6 točk za nadaljevanje prvenstva, zato lahko tudi tukaj Kranjčani iščejo svojo priložnost. Primorce je zapustil po hitrem postopku tudi podajalec Tomi Šmuc, ki se jim je pridružil šele pred kratkim, tako da naj bi bili na papirju zaradi tega malce oslabljeni. Toda kdor pozna ekipo iz Prvačine ve, da imajo “na zalogi” še brata Krivec, ki sta oba zelo dobra podajalca – torej tu verjetno kakšne posebej velike prednosti za Triglavane ne bo.

Spored tekem v modri skupini je že nekaj časa znan in glede na to, da Astec Triglav v prvih dveh krogih gostuje (pri Galex Miru in ACH Volleyu), ne bi prav nič škodilo narediti malo več točkovne zaloge pred začetkom tega dela prvenstva in prav gotovo je v soboto za to velika priložnost. Zato še posebej vabimo vse ljubitelje odbojke in navijače Triglavanov, da si to tekmo v živo ogledajo v ŠD Planina in vidijo na delu domačo ekipo Astec Triglav proti najboljši ekipi prvega dela prvenstva.

Tudi tokrat bodo napeto dogajanje na igrišču popestrile plesalke in plesalci PK Tinča.