Tesna zmaga proti Svitu Unimetalu

Thumbnail PreviewKranj, 21. januarja. V tekmi 17. kroga 1. DOL Radenska Classic so kranjski odbojkarji precej težje kot so pričakovali premagali ekipo iz Slovenske Bistrice s 3:2 (-23, 17, -24, 18, 13). Triglavani tokrat niso prikazali tako kvalitetne igre kot v zadnjih krogih, vendar so kljub temu v petem nizu ohranili potrebno zbranost in si z zmago zagotovili že najmanj 3. mesto po 1. delu tekmovanja, ki prinaša v nadaljevanju 2 točki popotnice.

Športna dvorana Slovenska Bistrica, gledalcev 30, sodnika: Skudnik (Mežica) in Sever (Brezovica).
Svit Unimetal: Lukman, Akrap 4, Jež 6, Lamut, Frešer 6, Valentan 8, Štern 16, Dobošič, Cizerl, Gomivnik 18, Veber, Sevčnikar 2, Dirntiš

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 13, Ambrožič, Bilandžič 14, Planinc 14, Antonič 2, Rop 15, Bežek, Potočnik 1, Štembergar 17, Berčič.

Obračun izenačenih tekmecev se je končal s tesno zmago gostov. Ti so bili boljši v drugem, četrtem in tudi v petem nizu, v katerem so prikazali za spoznanje bolj zbrano igro od gostiteljev.

Bistriški odbojkarji so v uvodnem nizu ves čas vodili za nekaj točk, v končnici pa dovolili Kranjčanom, da so se jim nevarno približali, toda vseeno dobili niz.

V drugem so gostje izboljšali sprejem in tudi veliko bolje izvajali začetne udarce, tako da so ves čas vodili in tudi osvojili niz, v tretjem pa so maloštevilni gledalci spremljali podobno igro kot v prvem, ko so si domači odbojkarji v izenačeni končnici priigrali odločilno prednost in povedli v nizih 2:1.

Četrti niz je spet minil v boljši igri gostov, ki so izrabili nekaj napak bistriške vrste, si sredi niza priigrali prednost nekaj točk in jo z zbrano igro obdržali do konca niza. V petem nizu so Kranjčani nadaljevali z zanesljivo igro, povedli z 8:6 in 13:11, pri vodstvu 14:13 pa osvojili odločilno točko.

Avtor: STA