Astec Triglav še naprej v zmagovalnem ritmu

image0003Kranj, 23. frebruarja. Astec Triglav je tokrat brez posebnih težav premagal novomeško Krko s 3:0 (16,22,16). Novomeščani so nastopili nekoliko oslabljeni, saj nekaj igralcev pestijo poškodbe in tekme niso mogli odigrati popolnoma pripravljeni, kar pa seveda ne zmanjšuje novega uspeha Astec Triglava. Kranjčani so po daljšem času nastopili v popolni postavi in na trenutke pokazali vrhunsko igro. To velja še zlasti za prvi niz in drugo polovico tretjega niza. Vse bolj je tudi jasno, da bo sredi marca v četrtfinalu končnice prvenstva nasprotnik Triglavanov Salonit Anhovo, ki v modri skupini ne popušča, drugi kandidat za nastop v ŠD Planina, Calcit Volleyball, pa je dokaj nepričakovano izgubil tekmo in 2 točki v Murski Soboti in bo kot vse kaže osvojil tretje mesto v modri skupini. Astec Triglav čaka v soboto še zadnja tekma v zeleni skupini v Novi Gorici proti GO Volleyu, ki si je “privoščil” izgubo točke v Radovljici, saj so šele v 5. nizu strli odpor domače UKO Krope.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Perčič(Kamnik), Markelj(Bled)

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec, S. Hafner , Jovanov 1, Bilandžić 12, Močnik 6, Rop 6, Bežek(L), Štembergar Zupan 16, T. Hafner, Perhaj 4, Rezar 4. Trener: Matej Maček.

MOK Krka: Brulec 10, Ožbalt(L), Erpič 2, Kastrevec 8, Čuk, Vesel, Kos 5, Pucelj, Vidmar, Longar, Žlajpah 4, Turk 1. Trener: Nejc Rojc.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Začetek zadnje tekme v zeleni skupini so Triglavani vzeli resno, kakor bi prvo v modri. Takoj so  pritisnili na servisu in v bloku ter posledično močno povedli. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:2, kar je omogočilo sproščeno nadaljevanje seta. Zopet je blestel Andrej Štembergar Zupan, v točkah pa mu je sledil Simon Bilandžić, ki je do rezultata 16:9 napravil že dva bloka. Kranjčani so imeli do tega rezultata tudi 100% sprejem, kar je že samo po sebi skoraj dovolj za takšno vodstvo. Na drugi strani so imeli gostje veliko težav z zaključevanjem, saj so večinom igrali preko Luke Brulca, ki je moral v veliko primerih napadati na trojni blok. Mladi podajalec Vidmar je poizkušal tudi preko Erpiča in Kastrevca, vendar to ni obrodilo sadov. V prvem setu so morali Novomeščani priznati premoč Triglava in se zadovoljiti s 16 osvojenimi točkami.

V drugem setu je bil začetek nekoliko bolj izenačen. Kljub uvodni prednosti domačih, je bila razlika ob tehničnem timeoutu le dve točki, saj so gostje zapretili z blokom in servisom Kastrevca. Tudi v nadaljevanju je Krka držala korak z domačimi, saj so nekoliko popravili sprejem in uspešno napadali tudi prek sredine. Na 14. točki so po bloku Žlajpah rezultat celo izenačili, vendar je Rop s servisom poskrbel za enako situacijo kot ob prvem tehničnem odmoru (16:14). Triglavani se niso uspeli odcepiti od nasprotnikov, za kar je možna razlaga preveliko število neizsiljenih napak, predvsem na servisu. Kranjčani so jih do končnice drugega seta napravili 15 (od tega 12 na servisu), medtem ko Novomeščani 11. Ob vstopu v končnico, pri rezultatu 21:19 v korist Triglava, je gostujoči trener Rojc vzel timeout. Po uspešnem napadanju in neuspešnem serviranju z obeh strani se je set končal s 25:22 v korist domačih.

Dolenjci pa še niso nameravali zapustiti Kranja tako hitro. Sprva Kastrevc, nato pa Kos sta na servisu poskrbela za vodstvo gostov s 7:5, nato pa so na plin stopili domači in prvi dosegli osmo točko. S pridom so izkoriščali Žlajpahov 22% sprejem in tudi povedli z 11:9, po dveh napakah Kastrevca v napadu pa s 13:10. Po tem pa se je tehtnica nagnila povsem na stran domačih. S Štembergarjevimi napadi iz vseh možnih con, Močnikovim serviranjem in Bilandžićevimi izstrelki, ki so (kdaj tudi na poti v avt) zadevali nemočne nasprotnike, so Triglavani povedli kar z 21:13. V nadaljevanju je razliko nekoliko zmanjšal Kastrevčev neugodni float servis in razpoloženi Kos v napadu. Novomeščani so se približali na 22:16, 16 pa je bilo tudi njihovo končno število točk v tretjem setu. S 25:16 in 3:0 so Triglavani potrdili, da so zasluženo na prvem mestu v  zeleni skupini in z nestrpnostjo pričakujejo svojega četrtfinalnega nasprotnika, čeprav bi poznavalci lahko že sklepali, da bo v sredo, 13. marca, na parket ŠD Planina stopila ekipa Salonit Anhovo. Zaenkrat teorija dopušča še drugo možnost, zato velja počakati do končnega razpleta.