Astec Triglav že v modri skupini

ach_-_pokal_20111105_1974418273Ljubljana, 25. januarja. Kranjčani so v 17. krogu sicer izgubili tekmo proti vodilni ekipi prvenstva ACH Volley-u z 0:3 (-19,-20,-16), a so po porazu UKO Krope v Kanalu že uvrščeni med prvih šest ekip, ki bodo nadaljevale tekmovanje v modri skupini 1.DOL Radenska Classic. Kakšen bo izhodiščni položaj Astec Triglava za nadaljevanje pa bo jasno po zadnjem krogu, ko Kranjčani gostijo Salonit Anhovo. Prav tako so po porazu Kroparjev zanesljiv udeleženc modre skupine tudi Sobočani. Kdo bo še zadnji udeleženec – UKO Kropa ali GO Volley, pa bo jasno po tekmah UKO Kropa – Krka in GO Volley – Panvita Galex. 

Dvorana Tivoli, gledalcev 150, sodnika: Sefried (Maribor), Melavc (Šempeter).

ACH Volley: Komel 3, Šket 6, Klobučar 1, Vinčić, Kovačević 11, Čebulj 18, Ropret 2, Fabjan, Rašić, Vidič 8, Simac 4.


Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 9, Pokeršnik 4, Hafner 1, Jan, Rop 10, Bežek, Potočnik 2, Štembergar Zupan 8, Perhaj 1, Rezar 1.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji ACH nadaljujejo svoj sprehod skozi slovensko prvenstvo. Čeprav so bili Kranjčani eni tistih, ki so se prvakom najbolj upirali, pa niso imeli nobenih pravih možnosti za častni niz. Ljubljančani, ki so po ligi prvakov poslovili od libera Daniela Lewisa, na tekmi pa nista igrala Andrej Flajs in Milan Rašić, Dejan Vinčić pa je v igro vstopil le za nekaj servisov, so ves čas nadzorovali položaj, v nizih so tekmecem pustili nekaj serij točk, a tudi po slabših obdobjih ni bilo razloga za zaskrbljenost.

Kranjčani so tekmo začeli zelo spodbudno, saj so dolgo časa vodili, a večje prednosti si niso priigrali. Med obema tehničima odmoroma pa so pobudo prevzeli domači, počasi večali vodstvo, ki je bilo največje prav v končnici (23:17) in na koncu niza. Na začetku drugega niza je bilo videti, da se je začela kranjska barka potapljati, ACH je povedel s 6:2, a gostje, pri katerih je dobro serviral Andrej Štembergar Zupan, so jim vrnili z isto mero in izid na šesti točki izenačili. A po prvem tehničnem odmoru so domači s petimi zaporednimi točkami ušli, največ, kar so do konca niza dovolili Kranjčanom, pa je bil zaostanek za tri točke.

Gosti so nato še nekako upirali do prvega tehničnega odmora, nato pa je razlika v korist gostiteljev samo še naraščala.
(povzeto po STA)