Astec Triglav II boljši na domačem derbiju.

kadeti11-12-1AKranj, 10. marca 2012. V 15. krogu sta se v derbiju 15. kroga 3 DOL pomerili dve generaciji Triglavanov. Tudi tokrat so vse 3 točke vknjižili ˝starejši˝orli, ki pa so se za zmago morali zelo potruditi, saj so kadeti, ki sestavljajo ekipo Astec Triglav III, odigrali verjetno najboljša dva niza oz. lahko rečemo kar tekmo. Rezultat: Astec Triglav II – Astec Triglav III 3:0 (25:23, 25:22, 25:19).


ŠD Planina. Gledalcev: 35. Sodnika: Pesjak, Slavec

Astec Triglav II: Marolt -L, Hafner S. 2, Kalan (C) 14, Klemenčič M. 4, Mrak 8, Klemenčič J. 11, Markun 10, Hafner G. 5, Ambrožič 1, Čebašek 1. Trener: Matej Maček

Astec Triglav III: Vene -L, Majcen, Pisk 1, Treven, Berce 3, Kők Matej 6, Zavadlav 2, Vozlič 5, Kők Mario 1, Mali (C) 7, Kők Aleš 2, Kos 5. Trener: Aleš Centa

Igralci Astec Triglav III so se več kot dostojno upirali starejšim orlom, ki so prva dva niza uspeli zmagati potem, ko so večji del obeh nizov zaostajali. Število neizsiljenih napak pri igralcih druge ekipe je bilo preveliko, mladci pa so tudi odigrali verjetno najboljša dva niza v letošnji 3 DOL za kar jim gre vse pohvale.

Tretji niz je bil odločen hitreje saj so igralci druge ekipe vodili že od samega začetka in niz mirno pripeljali do konca.

Na koncu lahko rečemo, da je napredek obeh ekip več kot opazen in še enkrat več se je za pomembno pokazala odločitev, da v 3 DOL nastopamo z dvema ekipama.