Astec Triglav II četrtič zmagali!

 

IMG_9631_matej_obrez_500X333Ljubljana, 27. november. Podmladek Astec Triglava se je v tekmi 8. kroga 3 DOL zahod v Ljubljani pomeril z ekipo Črnuč in po dvakratnem zaostanku v nizih (0:1 in 1:2) na koncu zmagal s 3:2 (-18, 22, -14, 21, 13). Novi dresi so tako uspešno prestali svoj krst.

Telovadnica OŠ Danile Kumar LJ. Gledalcev 18. Sodnici: Sivka, Srša

Ljubljana Črnuče: Markelj 1, Slovnik, Čibej 11, Malovič (C) 24, Žavbi 4, Jurič 6, Matoš, Bezek 18, Grah, Zadravec 4, Purič, Kavčič -L. Trener: Miha Premelč.

Astec Triglav II: Kos 17, Lužovec 8, Krivec 1, Jerele -L, Mrak 3, Kalan (C) 18, Markun, Vodišek, Hafner 4, Turšič, Škarabot -L, Rezar 12. Trener: Matej Maček

Kranjčani so tekmo začelo odločno in hitro prešli v vodstvo. Nadaljni potek 1. niza je nato minil v izenačeni igri, ki je bila na žalost zaznamovana s kar nekaj sodniškimi napakami, predvsem v škodo Triglavanov. Po dveh mini serijah dobljenih točk, so Ljubljančani uspeli niz dobiti v svojo korist in s tem povesti z 1:0.

V začetku drugega niza, v katerem sta bili ekipi rezultatsko bolj kot ne poravnani, je Kranjčanom uspelo držati stik z domačimi igralci. Še več. Po izenačenju na 11. točki so s tremi zaporednimi točkami prvič prišli do občutnega vodstva. Sledil je ˝sodniški mrk˝ v dvorani in glavna sodnica je po protestu gostujočega trenerja, ki je protestiral zaradi vsem očitno ponavljajočih sodniških napak, pokazala rumeni karton. Razlika je bila tako samo še 1. točka. Po krajši krizi, so kranjski orli na krilih odličnega izvajanja začetnih udarcev Rezarja naredili delni rezultat 6:0 in ta del igre tudi zmagali.

Tretji niz so Triglavani začeli zelo podjetno in vodili 8:6. Po rezultatu 9:9 so igralci Črnuč zahvaljujoč se odličnim začetnim udarcem Čibeja naredili neverjetni delni rezultat 6:0. Kranjčani se nikakor niso mogli pobrati in sledila je še serija 6:1 v domačo korist. V sami končnici niza je gostom le uspelo vzpostaviti ravnotežje, tako da vtis le ni bil tako črn kot se je nakazovalo.

Kljub mali katastrofi v prejšnjem nizu se Kranjčani v 4. nizu niso predali. V prvem delu niza so zaostajali za 2 oz. 3 točke, vendar je sama igra nakazovala boljše čase. Pri rezultatu 14:11 za domačo ekipo je Žiga Lužovec najprej dosegel direktno točko s servisom, nato pa so svoje dodali še igralci v obrambi in ob mreži, ki so v tej rotaciji prispevali 3 bloke. Vodstva gostje niso izpustili iz rok in obetal se je 5. niz, ki je minil v zelo izenačeni odbojkarski predstavi. Ob koncu zopet mini serija Kranjčanov, 15. točko za zmago na tekmi pa je z napadom prispeval Rezar.