Kranjčani iz Murske Sobote praznih rok

Thumbnail PreviewKranj, 27. novembra. V 10. krogu 1.DOL Radenska Classic so v Murski Soboti igralci Panvite Galex premagali Astec Triglav z izidom 3:0 (15, 24, 22) in Kranjčane potisnili spet na 6. mesto. Domači so bili boljši nasprotnik in so uspešno izkoriščali vrzeli v igri gostujočih odbojkarjev, čeprav je treba poudariti, da so bili Triglavani v drugem in tretjem nizu enakovreden nasprotnik in so v obeh nizih tudi dolgo vodili. Sobočani pa so pokazali več zbranosti in na koncu zasluženo slavili z najvišjim možnim izidom.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 250, sodnika: Gril (Pekre) in Merhar (Maribor). 

Panvita Galex:
Ajlec, Zupanc 8, Pavlovič, Mijalković 10, Kerec, Žitnik 3, Hrastovec, Horvat 12, Flisar 9, Topovšek, Tot 13, Marič(L). Trener: Dejan Fujs

Astec Triglav:
Čulibrk 1, Bilandžić 4, Ambrožič, Antonič 1, Rop 9, Potočnik 2, Kristan 19, Štembergar Zupan 7, Berčič, Bežek(L). Trener: Tine Sattler.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Panvite Galexa so se dobro pripravili za prekmursko-gorenjski derbi sosednjih ekip na lestvici in kandidatov za modro skupino v končnici državnega prvenstva. Varovanci trenerja Dejan Fujsa so se močno spominjali uvodnega poraza (0:3) v prvem krogu v Kranju, bržčas so zato svojo premoč še najbolj pokazali v prvem nizu.

V drugem nizu so bili Gorenjci bolj zbrani in ob drugem tehničnem premoru celo vodili s 16:14 ter imeli pri izidu 24:22 izjemno priložnost za izenačenje v nizih. Toda v podaljšani igri drugega niza je igralcem Panvite Galexa uspelo izid najprej izenačiti in potem po napaki Marka Potočnika dobiti tudi niz po 27 minutah igre.

Tretji niz so gostje začeli zelo zbrano in pri prvem tehničnem odmoru vodili z 8:4, toda pri drugem premoru je bilo že 16:13 za domače. V nadaljevanju so bili gostitelji še bolj zbrani in konkretni v zaključnih akcijah. Zadnjo, 25. točko je dosegel tokrat najbolj učinkovit igralec pri domačih Andrej Tot.

(povzeto po STA)