Astec Triglav II se od leta 2009 poslavlja z zmago

grb_za_clanke_novaKranj, 19. decembra. V sosedskem obračunu, so poln izkupiček vzeli igralci Astec Triglava II, ki so kombinirano ekipo UKO ACH premagali s 3:0 (21, 17, 22). Zmaga mlade kranjske ekipe je lepa popotnica za nadaljevanje sezone, ki se bo pričela v drugi polovici januarja.


ŠD Planina, Gledalcev: 25; Sodnika: Kern, Slavec.

Astec Triglav II: Krivec -L, Markun, Arnež 3, Kalan, Klemenčič (C) 15, Mencigar, Ambrožič 3, Zadražnik 1, Đurić 1, Vodišek -L, Žibert 8, Škarabot 13, Rezar 3; Trener: Maček.

UKO ACH: Oštir, Kegljevič (C), Andreič, Slaviček, Šolar, Blaznik, Štibelj, Mikolič, Studen -L, Koselj -L, Udrih, Petrovski, Sinobad; Trener: Panzalović. 

Že od začetka prvega niza so pobudo na terenu prevzeli domači igralci, ki gostom niti enkrat v tem delu igre niso prepustili vodstva. Kranjčani so sicer začeli s spremenjeno postavo na mestu korektorja, kjer je zaigral Žibert, ki je poleg treh uspešnih napadov, edini dosegel točko tudi z blokom.

V drugem nizu so Kranjčani še bolj prevladovali na igrišču, saj so z zelo uspešnim servisom Škarabota (2 direktni točki in 3. winerji) povedli z 8:1. Razlika na koncu niza je bila še večja, kar samo priča o premoči Triglavanov.

Začetek 3. niza je prapadal gostom, ki so hitro povedli za 3. točke, ki so bile plod dobrega izvajanja začetnega udarca in učinkovitega napada, kar je bilo ravno nasprotno od Kranjčanov, ki so imeli velike težave z zaključevanjem akcij. Le te je solidno načrtoval podajalec Đurić, ki je v igro vstopil v 3. nizu namesto Ambrožiča. Triglavani so z prelagodno igro, igralcem UKO ACH-ja omogočili  vodstvo 15:7, ko je mini serija uspela domačim igralcem saj so znižali na 11:15. Gostje so z lepo prednostjo 3. točk vstopili v končnico (19:22). Sledil pa je nesluten preobrat, saj Kranjčani od prej omenjenega rezultata gostom niso prepustili niti točke več in se tako veselili zmage s 3:0.

Prvenstvo v 3 DOL se bo nadaljevalo 23. januarja, ko v Kranj prihajajo igracli National Žirovnice, ki so prvo medsebojno tekmo v mrzli dvorani na Jesenicah dobili s 3:1.