Astec Triglav se bo boril za tretje mesto

2_finale_20130327_1842841141Kranj, 27. marca. V drugi tekmi polfinala končnice 1. DOL Radenska Classic so v Kranju odbojkarji Astec Triglava s 3-0 (13, 17, 17) izgubili proti Calcit Volleyballu. Kamničani so tako z dvema zmagama napredovali v finale končnice, Kranjčani pa bodo za tretje mesto tekmovali z odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so v Murski Soboti drugič izgubili proti ACH Volleyu. Triglavani v tej tekmi niso pokazali najboljšega obraza, kar za tekme v končnici prvenstva zaradi dodatnega pritiska odločilnosti ni povsem neobičajno. Kamničani, po drugi strani, tovrstnih težav niso imeli. Z zbrano in učinkovito igro so zasluženo prišli do druge polfinalne zmage in uvrstitve v finale. Seveda pa s tem priložnosti za Astec Triglav še zdaleč ni konec, v boju za tretje mesto so bili Triglavani že štirikrat, pa se jim je uspeh vselej izmuznil iz rok. Kaj pa na želje po prvem kranjskem bronu porečejo Prekmurci, pa bomo videli v soboto, 6. aprila.

1.DOL Radenska Classic – 1/2 finale končnice, 2. tekma

Astec Triglav : Calcit Volleyball 0 : 3 ( -13, -17,-17 )

STATISTIČNI PODATKI

Kranj 27. marca – Športna dvorana Planina. 600 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter), Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner 1, Jovanov, Bilandžić 9, Močnik 3, Rop 3, Bežek(L), Štembergar Zupan 8, T. Hafner , Perhaj, Rezar 4. Trener: Matej Maček

 

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, Brulec 6, D. Pokeršnik 8, Planinc 6, J. Pokeršnik 8, Brus 12, Hrast, Stavbar 5, Kotnik , Štern. Trener: Marko Brumen.

 

Gostujoči odbojkarji iz Kamnika so v samem začetku tekme izrazito pokazali namen, da bo to zadnja polfinalna tekma. Začeli so odlično na servisu in v bloku, Kranjčani praktično niso uspeli zaključiti. Nekaj točk prednosti se je razvilo v pravi kamniški nalet, povedli so namreč s 13:4. V želji po spremembi je domači trener na mestu organizatorja zamenjal Perhaja z mladim Hafnerjem in uspel vsaj zaustaviti napredovanje gostov. Ob drugem tehničnem odmoru je rezultat znašal 16:6 v korist Kamničanov. Kljub rahlemu napredku je Triglav še vedno precej zaostajal za gladko delujočo nasprotno ekipo. Ta je zaključevala brez težav, s pritiskom na servisu pa so preprečevali morebitno prvo kranjsko vstajo. Nekoliko je zapretil šele Štembergar z asom, pa tudi Jovanov je opravil svojo vlogo, vendar so gostujoči zlahka pripeljali prvi set do rezultata 25:13.

 

Nov set so začeli bolje domači, zopet z asom Štembargar Zupana. Na peti točki sta se ekipi po uspešnem bloku Stavbarja ujeli, po dveh blokih Brusa pa so Kamničani povedli z 8:6. Ko Kranjčani še dve točki niso našli odgovora na Stavbarjev servis in Brusov blok ter tako zaostali na 6:10, je Maček reagiral s timeoutom. Za dve točki na lasten servis in Kranjsko samozavest v bloku je poskrbel Rezar ter tako približal svojo ekipo na 11:12. Kaj kmalu pa so gostje stopili na plin, s pasivnim blokom in obrambo poskrbeli za protinapade in pobegnili na 16:12. Z bližanjem končnici so se v kranjsko igro prikradle tudi napake in zaostali so na 15:20. Zmeda v Kranjski vrsti ni bila primerljiva z utečenostjo Kamniške ekipe. Gostje so zaključevali vse, kar jim je padlo na pamet, domači pa so bili že povsem brez idej. Po hitrem postopku se je set končal s 25:17.

 

Da tretji ne bi bil zadnji set poflinalnega obračuna, so Triglavani povedi s 3:2. Gostje pa so nadaljevali z odlično formo prvih dveh setov. Po bloku Štembergarju in dvojni podaji Rezarja so domači zaostali na 6:8. Po odmoru so imeli Kranjčani zopet težave z zaključevanjem. Zaostali so na 6:10 in sledila je ponovna menjava podajalca. Domači so zatem uspeli zaključiti, vendar nikakor niso uspeli dvigniti raven igre na nivo, ki bi bil konkurenčen razpoloženim Kamničanom. Ti so brez pravih težav prišli do dveh novih blokov in povedli s 15:10. Naslednja točka pa je lepo ponazorila potek celotne tekme. Kranjčani so solidno sprejeli, vendar po večih napadih (ob nekoliko slabših podajah) niso uspeli zaključiti. Z odličnim sestavljanjem bloka so Kamničani prihajali do pasivnih blokov in eventuelne obrambe, po kateri so z lahkoto zaključili napad. Brez pravega pritiska na servisu pa domači niso imeli nobenega sredstva za preobrat. Tudi slabše sprejete žoge sta zanesljiva brata Pokeršnik obrnila v svoj prid. Od samega začetka pa do konca so bili Kamničani krepko boljši nasprotnik in z rezultatom 25:17 in skupno 3:0 so se zasluženo veselili uvrstitve v finale.