Astec Triglav slabo začel v novem letu

fuzinar metal ravne 20131113 1942131416Ravne na Koroškem, 11. januarja. Ravenski Fužinar Metal je v zelo pomembni tekmi za obstanek v ligi premagal konkurenta iz Kranja s 3:1 (18, 17, -23, 22). Kranjska ekipa je tokrat začela izjemno slabo in gladko izgubila prva dva niza, sicer dobila tretjega, potem pa si z nekaj napakami v četrtem izničila možnosti za vsaj kakšno točko s Koroške. Že v sredo Kranjčani gostujejo pri vse bolj vroči Panviti Pomgrad v Murski Soboti, ki je v tem krogu zmagala v Mariboru.

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 85, sodnika: Vrenko (Šempeter), Merhar (Maribor).

Fužinar Metal: Stravnik, M. Jež 6, Šavc, Ciganovič 6, Radjenovič, J. Jež 17, Sobočan, Hunt 27, Levar, Valentan 9, Abraham 6, Libnik.

Astec Triglav: Lužovec 7, S. Hafner 1, Bilandžič 13, Mrak, Vene, Močnik 7, Rop 15, Bežek, Kržišnik, T. Hafner, Kok, Rezar 4.

STATISTIČNI PODATKI

V dvoboju, ki je bil že pomemben tudi v boju za obstanek v ligi, so Korošci gostili zadnjeuvrščeni Astec Triglav. S pomembno zmago so vknjižili nove tri točke, zdaj so na šestem mestu. Kranjčani z dvema zmagama in 12 porazi zasedajo zadnje mesto.

Obračun ekip z dna lestvice so odbojkarji Fužinarja začeli s polno motivacije, z odlično igro so že v prvem nizu dokazali, da si želijo zmage. Potem ko so odbojkarji Asteca Triglava slabo sprejemali močne začetne udarce Ravenčanov, so ti prišli do visokega vodstva z 8:1. Kasneje so Korošci povedli z 19:10 ter 23:14, v končnici niza pa zlahka prišli do zmage.Drugi niz je bil izenačen do izida 8:8, nakar so Korošci znova zaigrali podjetneje in bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre. V napadih je bil neustavljiv igralec domače ekipe Kanadčan Taylor Hunt z doseženimi sedmimi točkami, v serviranju se je izkazal Rok Abraham. Gostitelji so tudi drugi niz dobili brez težav.

V tretjem nizu je nato prišlo do preobrata. Kranjčani so bili vseskozi v vodstvu s točko ali dvema razlike vse do izida 13:13. Toda nato se je v napadih znova izkazal Hunt, v bloku pa Abraham, in gostitelji so povedli z 21:17. Vendar so gostujoči odbojkarji z delnim izidom 6:2 uspeli rezultat izenačiti na 23:23, nato pa z dvema doseženima točkama niz osvojili.

V zadnjem nizu so Kranjčani vodili vse do izida 9:10, nakar so varovanci trenerja domače ekipe Bojana Ivartnika prevzeli pobudo ter bili vseskozi v prednosti. Po tesnem vodstvu z 22:21, je za Fužinar tri odločilne točke dosegel v napadih Jure Jež, Ravenčani pa so z zmago izpolnili zastavljeni cilj.

“To je bila ena naših boljših predstav. Odločni smo bili, da osvojimo tri točke, kajti tekma je bila za nas izjemno pomembna. Če bi izgubili, bi se nam odbojkarji Triglava približali po točkah. V začetku smo zaigrali s pravo energijo, nato nam je malce padla koncentracija. Gostje so nam vsilili svoj ritem igre, toda kljub temu smo na koncu slavili zmago,” je po tekmi povedal kapetan odbojkarjev Fužinarja Metala Jure Jež. Trener Kranjčanov Matej Maček pa je dodal: “Računali smo, da nas čaka težko gostovanje. Posledica tega je bila, da so moji varovanci podlegli pritisku, zato njihova igra ni bila tako sproščena, delali so napake.”